Горивен филтър

Започната от infesta, 29 Декември 2016 22:04:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infesta

Привет колеги, мисля да сменям горивния филтър на Мондео МК3 2.0 TDCi 115 к.с. 2007 г. но пазара е пълен с всякакви марки , а доколкото съм запознат компромис с него не бива, особено за дизелови коли ?
Та въпроса ми е на коя марка да се насоча за горивния филтър ?

nixel

MANN, Mahle, Knecht са все хубави марки

Mondeicho

За горивния винаги взимам само оригинален Форд (хващал и най-малките частици боклучета в дизела). Моя обикновено е производство на Бош. В ибей е 50 лв., тук в МП е около 110 лв.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

бих ти препоръчал бош също ако няма да е оригинален ,понеже оригиналния е бош и едва ли ги правят на отделна поточна линия ..

infesta

Пуснах в търсачката горивен филтър за мондео на Бош и ми излезе това - подозрително евтино е , какво мислите да го взимам ли ?

Mondeicho

Аз не виждам какво ти е излезнало, напиши му цената ???

ekstremniat

Когато купих рециклирани дюзи от германия през ebay немеца ми прати делфи филтър в комплект с дюзите Делфи.Нямах проблеми с него но на 15 хиляди го смених с Mahle и така продадох колата на колега който доколкото знам не го е сменял още и не се е оплаквал

infesta

Mondeicho

Добра е цената, тази е редовна от ибей -Look at this on eBay http://www.ebay.co.uk/itm/331760080119

infesta

Цитат на: infesta в 30 Декември 2016 18:39:29
http://m.avtochastionline24.bg/go-iven-filt/ford/mondeo-iii-sedan-b4y/15447?view=inline&brand%5B0%5D=30
Забелязвам че на първите два модела които ги дава за моя Форд са с различни размери - а сега де от къде да знам кои са моите размери на филтъра - нали няма да се налага да го свалям за да го меря ?

Alexi

много омотан сайт ,писали за тдци/тдди ама те не са еднакви и не са взаимозаменяеми

TourneoRS

Цитат на: infesta в 30 Декември 2016 19:57:09
Забелязвам че на първите два модела които ги дава за моя Форд са с различни размери - а сега де от къде да знам кои са моите размери на филтъра - нали няма да се налага да го свалям за да го меря ?
Ами нормално, филтрите са различни.

първия

вторият

за третия ме домързя да ровя. :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

sinnerman

Цитат на: TourneoRS в 30 Декември 2016 20:07:09
Ами нормално, филтрите са различни.

първия

вторият

за третия ме домързя да ровя. :D
Първия на снимката е за 115 к.с. TDCI
втория е за 115 к.с. TDDI

nixel

Да ама доставката е 20 лева от Германия, освен ако не направиш поръчка за над 350 лева.

infesta

Верно омотан сайт, вие колеги от къде си пазарувате такива консумативи за колите си ?

Mondeicho

Ибей, доставка на кг 2.20 лв., до две седмици нещата са тук най-късно.