Умение или късмет при 150 км/ч

Започната от ForeverFord, 07 Юни 2012 19:58:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Интересно видео, което отдавна се върти из мрежата, привлече нашето внимание. Става дума за автомобил Audi, движещ се със скорост от 150 км/ч по магистрала. Дотук едва ли нещо предвещава беда, но какво точно става, можете да видите в клипа.

Неприятностите връхлитат неочаквано и водачът губи контрол над превозното средство. Чист късмет или уникални шофьорски умения - преценете сами. Така или иначе всичко завършва благополучно, но когато се движите с подобна или по-висока скорост, имайте едно на ум.

Выход из заноса на 150 км/ч
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Bobi

Това видео е по-старо от интернета  :D. Което не го прави лошо. Някъде беше писано, че колата даже не е куатро, а само хладнокръвието на шофьора е било фактора, предпазил колата от удар.

Иван Вълков

Така и не разбрах защо поднесе колата?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Danchev

За това клипче наистина се е изписало много ... най-готиният спор е за песента, вижте какво се чува точно преди да се пързулне и веднага след като го овладява 8)
How about a magic trick?

Alexi

аз не го бях гледал .. има доста късмет в овладяването ,въпреки ,че реагира правилно и навреме .. а колата поднася щото просто скоростта и е височка за тоя завой .. явно не е особено стабилна А4ката ,или е с износени гуми .. аз на девненския завой който е подобен редовно съм със 150 ..

Bobi

Общоприетата версия за поднасянето е голямо петно от масло по пътя. Доколко е истина, не се ангажирам да коментирам :)

BIGFORDFAN

Не че се хваля или нещо подобно, но преди години имах подобна случка на Цариградско с една Toyota Yaris TSport, само че бях с около 120-130, как не взех някоя мантинела още не знам... но някак си я овладях!  ;)

dimkaraganchev

На пътя май се вижда нещо разлято. Затова губи контрола. И на мен ми се е случвало да мина през разлято масло и знам какво е чувството.

escobar

Забелязахте ли, че случайно или не съвсем, когато овладява колата по радиото се чува "Quatro".

G_o_c_e_v

Правел съм подобно изпълнение с далече по-ниската скорост от 60км на завой в Рз след дъжд, домързя ме да натисна спирачка и влязох направо с вратите. Хубавото в ситуацията е че предницата е стъпила стабилно и слуша "командите" на шофьора, както е й горе в клипа...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

p_yanev

Според мен късмет няма - доста майсторски си реагира.
Но тука винаги ме обхващат едни съмнения - кой си кара по магистралата ей така с непрекъснато за писваща камера. Е като стане подобно нещо , повечето хора не биха ли спряли за 5 минути, да излязат от колата и да се прекръстят?

Bobi

Не съм съгласен за камерите. В доста страни хората си карат с постоянно включени записващи камери, защото при евентуално ПТП, записите от тях могат да се изпозлват като доказателство в съда.