Има ли добавка за дизеловото гориво

Започната от asenov1984, 26 Февруари 2017 20:56:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asenov1984

Колеги днес много се рових в интернет дали има добавка за дизеловото гориво защото аз зареждам от едно място където горивото е 1.89 гледам че разни джипове бмв мерцедеси зареждат и то редовно но си викам дали октанът е е добър и дали мога да сложа добавка хем за октан и хем за дюзите ще се радвам да спиделите мнение и марки кой какво е пробвал марки... Защото никога не съм слагал добавка вече 2,5 години я карам моето момиче и мисля че се налага благодаря предварително...

Pyrhel

От келешлък зимно време сипвах на Лики-Моли против "замръзване", откакто свърши - Бардал БДЦ.
За почистване съм доволен (с осезаем ефект след 2 резервоара от брутално гадна нафта) от Бардал ОКСО (за дизел) и пак от келешлък съм сипвал 6в1 и inj. restorer. А, да - и няколко литра газ за осветление съм изпаткал :))

Бардалът е доста скъп на фона на другите, особено от Проспийд, но ОКСО-то си заслужава - в 15тина л. нафта го сипах и я изгорих всичката наведнъж с раздаване на доста газ, после сипах 6 в 1 и напълних резервоара. От всички останали ефект не съм усетил, но и проблеми не е имало, за да усетя нещо.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Аз сега също съм с Бардал БДЦ, не усещам някаква промяна, също нямам оплаквания от дизела. Слагам и двутактово масло в резервоара. Преди това съм слагал добавки на Кастрол, Редекс и разни други, не мога да кажа че е имало някакъв уау ефект, но и проблеми с горивото не съм имал, за което очевидно са допринесли и самите добавки. Според мен си вземи от тези, които стават за няколко резервоара, поне финансово са по-изгодни от еднократните.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

V.Buzev

Аз също с почти всяко зареждане сипвам и Bardahl BDC.
Преди това ползвах на Castol TDA ама то вече я намя по магазините. Ползвал съм и WYNN'S Supremium Diesel.
Не намирам разлика между трите добавки, но намирам разлика в работата на двигателя когато не сипвам добавка. Почти винаги ползвам една и съща бензиностанция!

ivchotr

Октаните са при бензиновия двигател. При дизела е цетаново число.

Иначе има смисъл от добавките, особено ако двигателят не е обикновен дизел.