Скоби за пружини, от къде?

Започната от lazarkk, 10 Април 2012 14:45:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lazarkk

Някой може ли да ми каже, къде мога да намеря ето това нещо:
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=viu1334058164s.jpg

VENTCI

Примерно тук

Друг вариант е от приятел - имат и в сервизите.

hotblooded

Teзи могат да бъдат и много опасни! Аз лично не съм имал честта да ми приплъзнат, но имах колега който пострада сериозно... Трябва да се внимава и да се натягат равномерно двете шпилки, както и със стоманена тел да се направят "примки" които също да се обират с цел и да изтърве скоба пружината да не се разпъне напълно - хем няма опасност от нараняване хем не започваш от начало. Има и начин за вадене на пружината без скоби, но също има сериозен риск от "смяна на личната карта".  Има един друг тип - с един винт са, но имат лапи които хващат втора и предпоследна витка на пружината и няма мърдане. По скъпи са - но препоръчвам с две ръце (ако някога пак реша да се занимавам с монтьорство - ще си купя именно такива)

lazarkk

Колеги, май не сте ме разбрали. Това са скоби за стягане на 1-2 навивки с цел смъкване на колата. Големите са да събереш 1-2 навивки и с другите да ги фиксираш така да седят. Не са за монтаж\демонтаж. Сега ще кажете да търся спортни пружини като искам да е ниска, но минах по този път и нестава за нашите пътища. Тези скоби ги виждам като евентуална алтернатива, защото като събереш 1-2 навивки ще легне колата, но ще запази някаква част от мекотата, няма да стане толкова дървена.

0001

Цитат на: lazarkk в 10 Април 2012 22:56:46
Колеги, май не сте ме разбрали. Това са скоби за стягане на 1-2 навивки с цел смъкване на колата. Големите са да събереш 1-2 навивки и с другите да ги фиксираш така да седят. Не са за монтаж\демонтаж. Сега ще кажете да търся спортни пружини като искам да е ниска, но минах по този път и нестава за нашите пътища. Тези скоби ги виждам като евентуална алтернатива, защото като събереш 1-2 навивки ще легне колата, но ще запази някаква част от мекотата, няма да стане толкова дървена.

И вероятно ще дрънкат много звучно, когато колата е натоварена, а пружините свити? ;D

lazarkk

Цитат на: 0001 в 28 Май 2012 01:02:53
И вероятно ще дрънкат много звучно, когато колата е натоварена, а пружините свити? ;D

не, защото те хващат 1-2 навивки и ги държи стегнати докрай, така няма луфт между тях за да дрънкат.