Управление от волана при Мондео Мк3

Започната от Pyrhel, 17 Април 2012 00:48:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Имам 2 питяния. Първото - как се свалят копчетата отстрани на волана? Трябва ли да сваля еърбег, волан, кори и т.н., за да ги сваля или е на някакви щипки?

И другото - някой с мондео ПРЕДИ фейслифта - със стария климатроник да има случайно свалени копчета или пък да има желание да имерим какви сигнали дават тия копчета? Имам предвид дали случайно преди фейслифта старота аудио с-ма се управлява с аналогови сигнали :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

Копчетата се свалят лесно - от задната страна има едно отворче в средата - натискаш с една отверка, така се освобождава щипката и излиза.
Ако не се лъжа преди фейса бутоните са съпротивления. Моето радио си се командва от бутоните в Фокуса на брат ми 2004г. и старото ми Мондео МК2 1998г.
Май след фейса променят само съпротивленията ама не съм много сигурен.

momo76

Още малко информация. По микрокат управлението за аудиото е само едно няма преди или след 2003г.
Соред TIS управлението е само от бутони и резистори, дори четох по руските форуми как се разглобява да се сменят съпротивленията за да работи със Sony.
Като си взема колата от бояджията (културно излизане от паркинга от една комшиика) ще сваля бутоните и ще меря да видя какво показва.

Dmitarcho

Пу ... навремето бях правил джойстика на Фокуса да работи със едно Сони ... бях си събрал схеми на Форда как са схемите и съпротивленията и как да се направи да работи със Сони ... ама съм ги потурчил на някъде ;( Пърхел, ако искаш да се разровя да ги потърся, ако ти трябва схемите със съпротивленията - ако на Мондеото е същото като на Фокуса де ;)

Чичо Гошо всичко знае ... ей ;) Схема Ако му е нужно на някой ;)
Ръца Пръца