Нерви и как се сваля калник

Започната от fordmemberwannabe, 03 Септември 2025 22:31:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordmemberwannabe

Здравейтее, не ми се разправя много, но имам нужда от помощ как се сваля преден десен калник на Mondeo mk4.. днес го огънах в едно колче бая и смятам че ще е по лесно да го сменя отколкото да ходя да го изправят.. Дали има нещо специфично във свалянето му, гледам че се продават втора употреба около 100 лева.

ivchotr

fordmemberwannabe

Гледах го това, но гледам че тоя пич и вратата е свалил и не знам дали и аз трябва да я свалям, един познат каза че ставало и без да се сваля, ама за това питам и тук ако някой го е правил

ivchotr

Надали някой от тук пишещите десетина човека е сменял сам калник на такова Мондео. Ако не можеш да махнеш крепежите на калника откъм вратата заради нея, сваляй я. Това поне е лесно.

Ozzie

тя вратата може и поради друга причина да е свалена
примерно и тя да е била за смяна
хващай инструмента и действай
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

petkomz

Аз на Фокуса преди месец свалях и двата калника заедно с бронята. Има един болт от към вратата, който се отвива с гъвкавата връзка от Гедорето при отворена на 50% врата, не е приятно занимание но става без да се сваля вратата. Мисля си че и на Мондеото трябва да може.

ivchotr

Цитат на: petkomz в 04 Септември 2025 14:53:39Има един болт от към вратата, който се отвива с гъвкавата връзка от Гедорето при отворена на 50% врата, не е приятно занимание...

Това имам предвид. Тенекеджиите направо свалят вратите, за да не се мъчат :D

fordmemberwannabe

Ами поръчах калник, утре ще бъде момента на истината и ще разбера колко зор ще видя  (tooth) Благодаря за отзивите, първо ще пробвам на 50% да отворя вратата.

petkomz

Цитат на: ivchotr в 04 Септември 2025 15:13:26Това имам предвид. Тенекеджиите направо свалят вратите, за да не се мъчат :D

Ами лично за мен е по-добрият вариант да не се сваля вратата, предвид  действията по напасването и след това за хора без опит. С подходящите инструменти и удължения, свалянето само на калника е напълно възможно.

ivchotr

Напасването на вратата няма как да го объркаш, защото по нея и пантите със сигурност има следи кое как е било преди свалянето. На моята съм свалял двете предни врати и след монтажа им обратно изобщо не се наложи да напасвам каквото и да било. И се затварят като хладилник до ден днешен. Ама както си решиш ти.

petkomz

О аз при мен го реших миналия месец. Поста беше насочен към колегата дето пита. Просто исках да кажа да огледа внимателно за начин за сваляне на калника без демонтаж на вратата. Ако има такава възможност със сигурност времето за работа и броя операции са по-малко от варианта със сваляне на вратата. Просто трябва да имаш подходящите инструменти. На първия калник ми отне около 5 минути с чуденето, на втория може би около минута.

fordmemberwannabe

В крайна сметка отидох при един познат тенекеджия и за 50 лева го сложи и го полира както трябва, спестих си нервите! Иначе благодаря за съветите  ^-^