Червени светлини във вратите

Започната от Vas, 01 Април 2012 15:11:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vas

Някой правил ли е нещо подобно? Вчера видях на един приятел на Хондата и на Мерцедеса че като отвори врата и в нея свети червена светлина. Снимката е направена на honda accord
Ясно е че ще трябва червен плафон и ток да се вземе от плафона в купето..
Всякакви идеи ще са ми от полза  ;)

hotblooded

Обикновен плафон и червен(и) светодиод(и). ток може да вземеш от датчиците за отворена врата - обикновено са едни бутончета от към "пантите".

Vas

А идеи от каква кола да се вземат плафончета и с какво трябва да се изреже колата

Dmitarcho

Плафонче като за задните номера мисля, че ще е подходящо ;) Кората на вратата ... с макетно ножче ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Vas в 01 Април 2012 15:28:58
А идеи от каква кола да се вземат плафончета и с какво трябва да се изреже колата
От каквато си харесаш - просто трябва да ти харесат на външен вид. може и да не са от кола - просто да те кефят плафончетата. Кората на вратата - може със макетен нож, задължително "идеално наточен"

pantata

На лагуните като моята са двуцветни, долната половина е бяла да ти осветява къде ще стъпиш и горната е червена.

http://www.lyonssystemsserver.com/breakerpro/1038/1038-260711-125638-511-010-PTIMG.jpg

Pyrhel

Режи пластмасите винаги с поялник... С нож изплесва или се цепят и става грозно :)

Можеш да вземеш от Ситроен Ц5, при него плафончето е разделено на 2 части - бял и червен, бялото свети навътре и надолу да не газиш в калта, червеното свети назад да не те отнесе някой.

Фокус Мк2 седан плафните за осветление на багажника са много подходящи, но са бели. Аз ги ползвах за осветление в краката на задните седалки:

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

От Вектра В(от корите на вратите) също може да вземеш, а и мисля че ще са по-евтини.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Vas

Четох във Ауди форума както каза колегата малко по горе, че се реже първо само с поялник и после с малка пила се оформя.  Тези са от Голф 4

hotblooded

Подобни плафони (червено с бяло) има и на Пежо 406

Vas

Намерих си 2 плафона от Голф 4 за 10лв.

Ще режа корите с поялник, но някой знае ли машинките на ел. стъклата дали са до долу
да не вземат плафоните да опират в тях, защото са дълги 5см.
И ако взема ток от плафона като отворя едната врата ще светят и двата нали?

hotblooded

На самите врати - нямаш ли "бутончета" от към пантите - дето дават сигнал за отворена врата (и съответно светване на плафоните в купето)? прекъсваш кабелчето преди бутона даваш двата края към плафона и си готов - ще свети винаги като е отворена вратата!