Масла Royal Purple

Започната от Pyrhel, 03 Декември 2011 02:37:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Ето им го сайта: http://www.royalpurple.com/. Някой ползвал ли е такова нещо? Като чета по чужди форуми не е чак толкова ала-бала? Идеята му е да е long life, но по-скоро ме привлича с хубавите приказки за филм върху триещите се повърхности.

Спроед разни х'американски тестове за износване на триещи се части Роял Пърпъл се представя доста добре на фона на други състезателни и "обикновени" масла. Ся... Няма да сравняваме с Amsoil, но пък то и в цената отива доста нагоре. :(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

всички масла образуват филм върху триещите се повърхности ,сайта на тия доста така пищен ми се струва явно наблягат на рекламата ..

Pyrhel

Да, но въпросът вече е колко читав е филма. Сайта им на много евтина реклама мяза, но пък има и много добри отзиви по американските форуми: http://www.moddedmustangs.com/forums/reviews/145534-royal-purple-oil-experience-2005-mustang-gt.html

Alexi

имай предвид ,че в щатите се кара 90% с минерални масла които се сменят на 5-7к мили и са по 2-3$ литъра .. там такива масла с които караме ние минават за много висок клас ..

Danchev

How about a magic trick?

Alexi

мда ,логично масла с по добро мазане най общо казано намаляват загубите от триене които както виждаме могат да бъдат значителни .. тоя факт е подценяван от мнозина .. същото важи и за разхода ..

Danchev

Повечето рацингови масла, че май и всичките са двойно естерна синтетика ... първите 2-3к км миришат на детелинки от ауспуха :D
Употребата на подобни масла на ежедневна кола е малко терсене, особенно зимата, защото трябва да изкачаш на място до достигане на работна температура.
Тия тестове са доста субективни, но като цяло клипчетата са добре направени и дават нелоша информация. Аз съм фен на Yacoo и много ми се искаше да видя GALAXIE-то в теста.
How about a magic trick?

jiki

Здравейте,
Аз карам на Royal Purple в момента. Да ви кажа честно много съм доволен. Мотора е 1.6 Diesel и веднага след смяната стана много по-тих. Не знам дали си въобразявам ама ми се струва, че и върви много по-добре. Ако някой има желание да го пробва аз го взех от Regalis Trade. Мисля, че те са му вносителите www.regalistrade.com

Pyrhel

Коя серия на роял пърпъл-а, какъв вискозитет и каква цена/литър?

Dmitarcho

Май някой се готви доста сериозно за 7-ми ;)
Ръца Пръца

jiki

Взех Royal Purple API серията 5W 40. Искаше ми се много пак да пробвам HPS, но в нея няма този вискозитет. Мисля по-нататък да взема 5w 30 или 10W 40 от HPS и да пробвам с тях. API беше на 49 лв на бутилка от 1 quart (946 ml), HPS на 39 лева за цени на дребно.
Мисля, че може да има отстъпка за по-голямо количество. На мен ми трябваха само 4 бутилки за смяната.

Bobi

Цената от 200 лв ми се струва доста солена за масло. На колко км го дават да се сменя? Трябва да издържи поне 20 к км, за да си заслужава покупката...

jiki

Както всички производители и те препоръчват да се спазва интервала даден от автомобилния производител. Но по принцип за бензиновите дават 20 000 а за дизелите дори и повече.
Тук има интересна информация: http://regalistrade.com/res/2012-2013_Catalog_030912.pdf
Има доста интересни тестове, които показват че Royal Purple намалява разхода, увеличава мощноста, намялява триенето. То те по принцип са взаимно зависими та ако прави едното то прави и другите.
Виж тия тестове. http://regalistrade.com/index.php/bg/видео

Аз си направих следната сметка: Карам основно градско, та ако ми харчи 7 най-грубо и сменя на 15 000 при 5% намаление на разхода на горивото (а те по тестове дават и по-големи проценти) става следното. 7/100*15 000*5%*2.55 = 134 лева спестени. Или маслото ми излиза на смяна към 66 лева. Ако го държа 20 000 на смяна то тогава пестя към 180 лева или смяната ми е 20 лева реално погледнато.
Дали сметката ще излезе ще видим, но за сега съм доволен

amplified

Това на теория звучи супер, а на практика така ли е? Забелязал ли си разлика в разхода?

Alexi

малко наивно звучи .. какви са тия технологии дето се владеят от тая малка фирмичка а Кастрол Мотул Мобил не ги знаят и техните масла са по скапани .. недейте така всичко е реклама и маркетинг ..
ЦитатRESULTS ARE POSTED on POST 49 and 50 I just received the results via email (PDF file) from Blackstone Laboratories. I need to figure out how to post a PDF file on this forum.. I may have to use my scanner and post a link or take a picture and post it that way.. I apologize... Anyhow the results looked really good and both oils looked good after 4000 miles on each sample.. It was pretty much equal between both Mobil 1 and Royal purple.. I had the TBN done on both samples.. This test shows just how much life is left in the oil.. The higher the number, the more life you have in the active ingredients.. anything less than 2.0 means its time for an oil change.
The Mobil 1 5w-30 had a TBN of 3.9 at 4000 miles and Royal Purple had a TBN number of 2.6 after 4000 miles.. So what does this mean?? The Mobil 1 had more life left in it.. I could go to around 7000 miles on a change.. The DIC read 30% oil life remaining when I changed the oil at 4000 miles on both samples which is right on Par with the TBN number.. The Royal Purple had a lower TBN number than the Mobil 1.. So I suspect maybe 5000-6000 miles of total life from Royal Purple, before it goes under the 2.0 TBN number.. I hope someone appreciates my efforts.
от написаното става ясно ,че маслото се справя по зле от Мобил и има с около 30% по малък пробег на еднакъв мотор

jiki

В поведението на колата определено има разлика. Веднага след смяната, мотора стана доста по-тих. Определено съм доволен на този етап.
Относно горивото за сега не мога да съм сигурен, но вчера по Хемус при 130-140 км в час компютъра показваше 4.8 разход. Не че това е критерий, но не помня да съм виждал подобен разход при такава скорост.

Относно технологията, знам че използват някаква специална добавка Synerlec. Ако тестовете им бяха фалшиви предполагам, че щяха да ги осъдят. Да, има и други добри марки, но факт е че няма лоша дума казана за RP. Сравнимо ли е с Мобил? Бих го сравнил с Мобил synthetic extended performance. И двете са правени в САЩ. Аз от мобила не бях впечатлен, тъй като ми губеше много масло (към литър / 5 000 км , но това е за друг автомобил така че сравнeнието е некоректно).
Че маслото си е масло и всичко става да, но не смятам да сложа Prista например (не казвам че е лошо).
Аз лично виждам моторното масло като един от най-важните консумативи, но всеки луд с номера си :)