mondeo mk3 2.0 tdci работят само 2 цилиндара

Започната от mondeo mk3, 10 Юли 2018 14:35:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mondeo mk3

Колеги нов съм във форума ,и имам нужда от помощ.Както си карам ,при потегляне нещо под капака истропа иколата почна да тресе здраво.Отбих,погледнах под капака видимо открих спукан маркуч (интеркулер -ЕГР).Запалих работеше като на 2 или 3 целиндра.Пребрах се на 1ва-без гас ,около 300м.След диагностика ,не показа никаква грешка ,а в реално показва че 3ти и 4ти инжектор не работят.

Mondeicho

Диагностиката го показва след като смени маркуча и колата продължава да не върви така ли?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

mondeo mk3

На диагностиката показва че 3и4ти цилиндър не подават гориво .Колата работи на 2 цилиндъра.Иначе пали без проблем но при леко подаване на газ тресе здраво и гасне.Проверих 3 и 4та дюза на стенд ,работят перфектно . Смнявам се че не се подават импулси от компа към дюзи 3 и 4.

mondeo mk3

След смяната на маркуча на интеркулера , няма никакъф ефект.Предполагам че маркуча се е спукал при евентуална детонация когато са спрели двете дюзи.

ivchotr

А температурата каква беше когато изключи цилиндрите?

V.Buzev

Спукания маркуч няма общо с липсата на два цилиндъра.
Огледай хубаво инсталацията до инжекторите. ЕКУ-то читав диагностик/тунер може да ти каже дали си е заминало или драмата не е в него.
Проверете дали са налични и кодовете на инжекторите - да не е ЕКУ-то да си ги е "забравило".

Alexi

това е специална технология на форд ,даже я рекламират :)

ivchotr

Аз затова питам колко е била загряла колата. Че при мен като отказа вентилаторът и вдигна температура, колата загуби мощност, светна чек и влязох в някакъв филм... В ръководството пише, че в такава ситуация компът изключва два цилиндъра, чрез които се охлаждат другите два и по този начин колата може да се придвижи до 50-тина километра.

V.Buzev

Цитат на: ivchotr в 26 Юли 2018 22:23:06
Аз затова питам колко е била загряла колата. Че при мен като отказа вентилаторът и вдигна температура, колата загуби мощност, светна чек и влязох в някакъв филм... В ръководството пише, че в такава ситуация компът изключва два цилиндъра, чрез които се охлаждат другите два и по този начин колата може да се придвижи до 50-тина километра.

Бря, тва за мондео мк3 ли? Мноо па учено ще излезе  :)).

ivchotr

Аз съм с Фокус на 14 години. Обаче не знам кога са го измислили. Едва ли е въведено първо при моя модел.

Mondeicho

Важното е, че са помислили да запазят двигателя....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.