Помощ! Счупена брава

Започната от toman89, 04 Април 2017 16:33:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

toman89

Здравейте,
По темата: трябва ми брава за форд фиеста 97 год. за предна лява врата.
История:
Един ден предна лява врата не се отключва,и понеже колата е с централно става кофти. Успях да отворя колата и след мъки свалих самата брава. Оказа се че една малка пружинка върте се е скъсала. Смених я с каквото имах, но седмица по късно врата тотално се прецака и дори не се затваря. Има едно зъбче което придържа механизма при затваряне и заключване. Та именно неговата пружина се е скъсала. Целия механизъм е капсулован и няма как да го разглобя. Убих се да търся по сайтове и автоморги-никъде нямат, а това нещо не подлежи на ремонт според мен. Помагайте!

vin7

В магазините във Варна за части нямат ли, или идва доста скъпа ... 

Sin_Shampion

Няма ли начин да се разкапсулова,щото на фокуса позволява и съм го правил без проблем.Незнам на твойта как са-дай снимки.Ако самата брава има и щипки освен нитовете значи може и да стане.

toman89

За щастие проблема вече е решен. Няма никъде по магазините. Единствено ми предложиха оригинална по заявка от Moto pfohe, което не ми е по джоба. Открих си от 2ръка кола на части и смених цялата част. Благодаря все пак

senol_salimov

Здравейте,
Използвам темата на колегата, понеже имам същия проблем със форд ка 2001 г. Като се заключи с ключ трудно се отключва след много опити /дори превъртя ключа от пластмасовата си дръжка/. Та въпроса ми е дали е възможно и как се свързва обикновено централно с дистанционно та да не се мъча с ключ. понеже като отворих кората и видях че всичко е капсуловано и ми се стори че не става за ремонт.

TourneoRS

Ключът износен ли е много ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

senol_salimov

не ключът не е износен, понеже има и втори ключ и с него е същото. Доскоро /преди седмица/ нямаше проблем с отключване и заключване роблема е от скоро. Заключването е леко и без проблем, докато отключването е мъчно и с леко полащане на ключа в патронника, и след доста проби се отлючва.

ivchotr

Аз пък търся централно за предна лява врата на Фокус 1, 1.8 ТДДИ 90 коня, ако има значение моделът, де. С ключ се заключва/отключва, като управлява всички врати. С централното другите три прещракват, а тази не мъцва. Примерно ако заключвам, трите заключват и веднага отключват.

taralion

Цитат на: senol_salimov в 22 Ноември 2017 20:15:45
не ключът не е износен, понеже има и втори ключ и с него е същото. Доскоро /преди седмица/ нямаше проблем с отключване и заключване роблема е от скоро. Заключването е леко и без проблем, докато отключването е мъчно и с леко полащане на ключа в патронника, и след доста проби се отлючва.

Свали патронника и го дай на някой ключар да му смени пластините вътре. Наскоро го правих на Фиестата. Цената е около 20 лв.

senol_salimov

Благодаря колега, ще го смъкна и ще го дам на ключар. Но после искам и да сложа дистанционно за отключване, със заводско централно е и трябва да стане.