"Пресен " собственик на Мондео

Започната от p_yanev, 29 Януари 2012 15:24:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

p_yanev

Здравейте,

От 3 дни съм изненадващ собственик на Мондео МК3 2002г. , 1.8 бензин, 125 к.с. Казвам изненадващ , защото се бях ориентирал към друг автомобил, но ми го купиха под носа и ...така аз взех този.
Вече имам и първите въпроси:
1. Мондеото е със пръскачки и за фаровете. При покупката всичко беше наред - пръскаше течност и на стъклото и на фаровете. Само, че явно стария собственик не беше предвидил студовете и ми се струва, че от петък насам течността е замръзнала дълбоко в казанчето. Вчера оставих колата малко на слънце, течността се разтопи до където мога да бръкна с пръчка, но продължава да не пръска течност и измиващите дюзи за фаровете не се подават. Мислите ли , че е изгоряло моторчето или да почакам да видя дали все  пак нещо някъде няма да се размрази?
2. Четох за изключване на звукът относно слагането на предпазните колани, но пише че е само след 02,2004. Някой да знае е метод за моделът до тогава?
3. Музикалното оформление е със 6000 cd на форд с управление от волана. За съжаление не чете mp3 а и няма никакъв вход за външни устройства. Някаква идея какво да се направи, като ми се иска да запазя управлението от волана?

Това е засега . Благодаря предварително.

road runner

Честита придобивка колега и много много безаварийни километри . Също така добре дошъл във Форд средите  ;D Може да турнеш 1-2-3-4 снимки да видим красавеца :)

Относно музиката ,продават се едни устройства във Опел форума за около 50-60лв . Зависи какво CD/MP3 ще сложиш . Имаше май за Алпин ,пайнер ,Сони и ЖВЦ или казано най масовите :)

Bobi

Здравей и добре дошъл!

1. Ако пръскалките са работели, когато си я купувал, е твърде вероятно проблемът да е от замръзнали дюзи, маркучи. А пръскалките за чистачките работят ли? Питам, защото течността и за фаровете, и за пръскалките идва от едно и също казанче.
2. Не съм намирал описание как стои въпросът с напомнянето за модели < 2004. Личното ми мнение е, че е възможно да няма такава опция.
3. Сонито на Pyrhel също не чете Мп3, но бях видял, че е свързал стандартна мп3-ка към Сонито през джабката. Ще трябва да опише номерчето :)

Pyrhel

Ако чуваш помпата и има течност - значи са замръзнали пръскалките.

За радиото - можеш да сложиш друг плеър, продават пластмасови "маски" за уплътняване. Що-годе всички плеъри могат да се управляват от контролите от волана, само ще ти трябва кабел за преход.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Честита придобивка! За музиката има устройство което се свързва на мястото за ченджър-а и може да му сложиш SD карта с mp3-ки. Предлага се от повечето озвучителни фирми, цената му неше около 160 - 180 лева.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

amplified

И е с мега ултра кофти качество, но някой уши не го чуват ;)
Пробвахме едно такова на една C5-ца ... мали смрад.
Xcar нещо си

momo76

По въпроса с коланите - ето как става
За измиването на фаровете - ако пръска на предния прозорец не е помпата, най вероятно замръзнала течност по маркучите. Предполагам знаеш, но все пак - фаровете ги мие само ако са включени, ако са спрени не пръска.

p_yanev

Здравейте,

Благодаря за бързите отговори. Момо не знаех това за фаровете - благодаря. Никъде не пръска в момента, така че се надявам като се размрази да пробвам пак. За музиката ще провера при "специалистите". Ще е добре ако може да се върже отзад и през жабката, като същевременно държа и на качеството -в момента свири доста добре.

Веднага щом мога пускам и снимки.

p_yanev

Така...поразмразихме се, но на фаровете продължава да не пръска, само на стъклото. Ще се води на майстор, но за сега не ми е спешно.
Това с коланите стана от първия път - тишина и спокойствие (happy)

p_yanev

Колеги , идеи защо не работят пръскалките на фаровете - разбрах, че са с отделна помпа, така че вариант едно е да е изгоряла. Не знам дали е с отделен предпазител?

hotblooded

Колега, ако е предпазител - ще намериш изгорял такъв. Ако е прекъснат маркуч - ще се чува моторчето и ще тече от някъде другаде. Ако нямаш мултицет или пробна лампа (за тест на предазителите) - пиши на ЛС, утре след 5 ако не вали може да си направим една среща - ще си взема уреда и поне ще ти проверим предпазители (уф че са много) Но по ме съмнява че е някое реленце - трябва да има реле което се управлява от фаровете - дава ток на помпичката само при включени фарове и настинат бутон за "измиване". Иначе като замръзне - помпата изгаря само ако си задържал много време...

p_yanev

Готово - изгорял предпазител (happy)

Сега, няко да знае как се регулират тия пръскачки за фарове, че лавата пръска на сиседния автомобил (headbang)

Vasilev

Не са ли като тези за прозореца, с карфица или нещо друго остро?

p_yanev

Стига да можеш да ги хванеш :))) Показват се за секунди.

hotblooded

Цитат на: p_yanev в 22 Февруари 2012 22:19:10
На място е така, като караш с повече от 80 - ще си пръскат където трябва!

p_yanev

Vasilev

Цитат на: p_yanev в 22 Февруари 2012 22:19:10

Вярно бе. Много съм зле  (omg)