Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 126 гости преглеждат тази тема.

radikn

Да възродим темата...
Търси се 225/40/18, летни,  порядъчна цена, като мисля да изключа китайските...

ihovahi

Pyrhel продава осемнайски. Пиши му.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

moni74

След доста ровене по сайтове и каране на втора употреба 18-ски, които изчезват за 2-3000км, си купих нови Вредещайн. Сега чакам с нетърпение края на март, началото на април за да ги мятам на колата.

----------------------------

radikn

Аз втора употреба си имам (ако не са трета) (rofl)
като гледам обявите-повечето са като моите...
има едни Barum-и по 150 лв. в "Диана",в "Еурокатена" ги гледах-немски :-[
Един приятел кара трета година с такива на А4 и е доволен...
И един Falken на около 180 лв. ми предлагат???

Нещо такова ми се върти...

dimkaraganchev

На твое място бих забърсал тези, без много да се чудя. Цената си е много добра:
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/nexen/n6000-22540-yr18-p-142109.html

moni74

Цитат на: radikn в 11 Март 2015 18:27:12
Аз втора употреба си имам (ако не са трета) (rofl)
като гледам обявите-повечето са като моите...
има едни Barum-и по 150 лв. в "Диана",в "Еурокатена" ги гледах-немски :-[
Един приятел кара трета година с такива на А4 и е доволен...
И един Falken на около 180 лв. ми предлагат???

Нещо такова ми се върти...

Фалкъна кой модел са?
Аз взех Vredestein Ultrac Cento на 200лв и за малкото пробег, който им направих миналата есен, не съжалявам въобще.

radikn

kala80

Аз съм с китайски Geruti 225/40/18,не мога да кажа лоша дума,на мокро стоят добре,XL-са с подсилен борд,що дупки,що нарязан асфалт отнесоха и не са мръднали. Може би са малко шумни,но това да им е кусура за 120лв. за 18" .  :)) Предишните ми бяха Dunlop,прехвалени излязоха според мен,на първите сериозни дупки станаха на балони. http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/57521/ а ето ги и въпросните китайчета.

Alexi

мда Дънлоп не са особено корави гуми според мен просто не са за нашите пътища мислени .. моите се изкривиха доста преди да се изтъркат и смених марката заедно с размера :)

rado464

Спрял съм се на следните марки летни гуми и се чудя към кои да се насоча.
1. FULDA Sportcontrol /  ECOCONTROL HP
2. Hankook K115 I30
3. FIRESTONE TZ-300
4. VREDESTEIN SPORTRAC5

radikn

Някой да има впечатления от тази Фулда:

Fulda

mladenmih

А какво ще кажете за тези гуми? http://www.gumitebg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=5_617&products_id=4571
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

Alexi

на Реното съм с подобни ,добра гума е

marti1996

според вас какво ще стане ако мина от 195/65/15 на 185/65/14, или ако си намеря едни 195/70/15, гони се меко возене.

Milcho

Ако минеш на 14-ки возията ще се влоши - по-тесни и по-ниски са. А тия 195/70R15 би трябвало да опират.
Не сменяй размера, ако гумите са ти стари или изтрити просто си вземи нови.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

hotblooded

http://autocom.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/1/%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8/31770/sava-intensa-uhp-205-50-r17   
Някой има ли впечатления? Привличат ме главно заради нивото на шума....  До колко може да се вярва на "евроетикет"-а

moni74

Иво, летни Сава взех веднъж преди години за рено Еспас - не съм имал по-шумни гуми от тях. Върнах му ги на Мууни, от тях ги бях взел. Не са ли скъпи, та аз дадох по 200лв за 225/40/18 за Вредещайн-а?

hotblooded

Размера е скъп.....  Ясно, няма да съм със SAVA и без това ми се виждаше нереален тоя показател - Мишлен Гудиър Континентал и др. не могат да паднат до такова ниво, извендъж SAVA дет са лоу-кост на Гудиър взели та избили рибата :)

mladenmih

В крайна сметка си купих тези гуми http://www.primex-bg.com/gumi/leki/Vredestein/Sportrac-5 ,точно от Примекс 111лв.за гума +5лв.за монтаж на джантата.Доволен съм от цената(не съм ги сложил още на колата),а и отзивите не са лоши за тях
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

botev73

Аз карам вече второ лято с тези

Dunlop SP Sport Blu Response.За мен е добра гума,както на сухо,така и на мокра настилка.А и показателите са и много добри.
Ford Fokus MK 2,5 100

vascoco

Това са гумите, с които съм карал последните 2 години. а автомобилите Фиат Пунто /работяга/, Ланчия Либра /но се счупи/ и Форд Мондео МК3 /замести ланчията/. Субективната ми класация във възходящ ред, без да има особена разлика като цяло.  Определено има разлика в комфорта при един и същ модел гуми и различни размери.

1. UNIROYAL RAINEXPERT 2  - 175/65 R14

2. TOYO PROXES CF2 - 225/45 R17 91W и 175/65 R14

3. CONTINENTAL ContiSportContact 5 - 225/45 R17 91W

4. GOODYEAR EFFIGRIP PERFORMANCE - 225/45 R17 91W и 185/65 R15

Vesel

Някакви мнения за DAYTON ? Има ли някой лични впечатления? Или отзиви от първа ръка?

rado464

като за цената си не са толкова лоши. миналата година взех 2 летни d320 , малко дървени и груби ми идват лично на мен. но за отзад стават.

moni74

Цитат на: Vesel в 21 Април 2015 01:46:47
Някакви мнения за DAYTON ? Има ли някой лични впечатления? Или отзиви от първа ръка?

Гуми за малолитражка, която се кара бавно.

radikn

С такива гуми и Ситроен Саксо,
отидох в една гора...
Оттогава мина много време и май са ги
пооправили (на Бриджстоун са),
но аз се зарекох такива да не карам!

Vesel

И в един друг форум са ги пооплюли, но ми ги предлагат на добра цена и се колебая. Аз с повече от 130 много рядко карам, и лятото не минавам повече от 3-4000 км та се надявам да ми изкарат поне 5 години, ама ако са много зле се чудя дали да не дам по 20-тина лева отгоре на гума и да съм по-спокоен. Въпроса е дали ще е само по 20 и дали си заслужава изобщо да се инвестира при такова каране. Иначе за зимни не мисля да правя компромиси изобщо.

radikn

Тая гума на втората,  третата година май ще е балатум...
Някои по "европейски" няма ли на сходна цена?

moni74

Цитат на: Vesel в 22 Април 2015 18:39:23
И в един друг форум са ги пооплюли, но ми ги предлагат на добра цена и се колебая. Аз с повече от 130 много рядко карам, и лятото не минавам повече от 3-4000 км та се надявам да ми изкарат поне 5 години, ама ако са много зле се чудя дали да не дам по 20-тина лева отгоре на гума и да съм по-спокоен. Въпроса е дали ще е само по 20 и дали си заслужава изобщо да се инвестира при такова каране. Иначе за зимни не мисля да правя компромиси изобщо.

Какъв размер гуми те интересува и за колко ти дават тези?

Vesel

Цитат на: moni74 в 22 Април 2015 20:12:12
Какъв размер гуми те интересува и за колко ти дават тези?
225 / 45 / 17 и ще ми излязат по около 90 лв. на гума

Mondeicho

Колеги, помагайте ! Зимата бях с 205/60/16 и возията беше супер комфортна. Сега сложих едни 225/45/17 , 7.5 J, оригинална алуминиева фордовска джанта и все едно съм с каруцата( вярно, че е по стабилна, но няма да се състезавам...много). Гумите са за смяна и въпроса ми е нещо 215, 225/ 50, 55 ще стане ли (или 215/60)? Гледам, че при 225/45 не остава повече от 10 мм до задния амортисьор.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.