Странно поведение на Фокус 1.8 TDDi

Започната от ivchotr, 19 Март 2015 12:35:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

Привет!
От известно време Фокусът се държи странно. Когато му скимне вкарва двигателя в оборотите на празния му ход и не реагира на педала на газта. След рестартиране на двигателя работи както трябва, но докато пак не му скимне да трови нервите. Понякога се случва рядко. Понякога го прави през 500 метра. Няма значение на коя предавка е колата в момента, нито с каква скорост се движи.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как го е решил?

streetracer1

Не съм сигурен, но педалът на газта не е ли с потенциометър. Ако е така аз бих започнал от него.

ivchotr

Цитат на: streetracer1 в 19 Март 2015 15:19:38
Не съм сигурен, но педалът на газта не е ли с потенциометър. Ако е така аз бих започнал от него.

И на мен двама човека ми посочиха такава възможност, така че го имам предвид. Някакви други възможности? Колата я имаме отскоро и я кара предимно дъщеря ми. За сега се оказва, че в града прави далеч по-малко проблеми, отколкото на извънградско. А и е първият Форд в семейството, та ми е напълно непознат като механика и електроника. В смисъл в конкретните им решения, а не по принцип.

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Bis70

100% сговнен педал на газта. Имах същия проблем, иго отстраних срещу 50 лв. с нов педал(от морга) за 20 минути. :D

ivchotr

Такаааа. Трябва ми нов педал. На нашия са му износени пътечките на потенциометъра. Някой ако има на малко километри, може да предложи оферта.

marti1996

колега извинявай че ползвам темата, но мисля че самата помпа си е механична, управлението и е електронно нали ?, и не можели да и се сложи 1-но жило?

Alexi

Bis70

Обади се по обявите за коли на части. В София има поне 10. Можеш да спазариш педал за 40-50 лв. Хубавото е, че можеш да отидеш с колата, и на място да си монтираш и пробваш новия педал.

ivchotr

Съжалявам за забавянето, но да приключим темата за сега. Оказа се, че педалът е главният виновник. На диагностиката се появиха и някои други грешки, видимо нямащи връзка с педала. За всеки случай дръпнахме захранването на ЕГР клапана и му затапихме маркуча до второ нареждане, че и той имаше някакви несвойствени прояви  ;D Към момента колата се държи добре или поне не са ми съобщавали за проблеми. Благодаря на отзовалите се  (beer)

П.П. Помпата не може да се управлява с жило, понеже си има собствен комп, който си кореспондира с главния комп... Много комп, много нещо. И много буквално са разбрали Ленин като е разправял за електрификацията  (rofl)

dobatavision

Какво имаш в предвид 'захранването на ЕГР' изключили сте цялата букса ли ?