Как да си сменим заводските колони - Mondeo Mk2

Започната от Bobi, 27 Октомври 2011 02:17:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

1. Сваляме дръжката за прозореца, придърпвайки затягащата скоба зад дръжката. Ако стъклата са електрически, промушваме малка отвертка под копчето за стъклата и придърпваме към себе си.
2. Изваждаме пластмасовото капаче на дръжката на врата, което закрива болтче. Премахваме и болтчето.

3. Отвиваме болта, който се намира от вътрешната страна на дръжката и след това изваждаме самата дръжка.

4. Изваждаме дръжките,махаме пластмасовите елементи и отвиваме останалите болтове около рамката на вратата.

5. Хващаме кората от долната и страна и внимателно придърпваме към себе си, докато чуем как кората се разкача от щипките. След това я повдигаме малко нагоре и я сваляме.

6. Отвиваме винтчета на заводския говорител и го изваждаме.

7.Изваждаме жълтата букса, закачена на колонката.

8. Изваждаме или изрязваме ( ако не може да излезе) жълтата кутийка на конектора.

9. Слагаме адаптер около мястото, където ще сложим новата колона и завиваме с болтчета.

10. Следващата стъпка е да се уверим, че сме свързали кабелите, които ще влизат в новата колона правилно.Обикновено, сиво-белият кабел е "+".В зависимост от годината на производство на автомобила, може да се наложи да фиксирате "-" някъде по колонката.Абе, общо взето, се опитвате да напаснете  :D

11. След като инсталирате новвият говорител, пуснете прозореца до най-долно положение, за да се уверите, че няма да закача колоната. Ако закача, ще се наложи да "измайсторите" допълнително място колоната и джама.
12. Сложете кората на вратата като спуснете кората от горната част.Тя трябва да се приплъзне до долу.След това я натиснете внимателно, докато чуете прищракването на щипките.
13. Останалият монтаж е по обратен ред.

Интервенцията за предните колонки е същата, като трябва да се има предвид само това, че ако без изрязване на кората стават само 6x9.

Иван Вълков

Браво полезна информация! Само да допълня да се внимава със скобичката ръчните стъкла че направо отлита при демонтажа

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Vas

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

asen4ik

Може ли да попитам какви колони си използвал в конкретния случай? Защото аз като отидох в магазина и се оказа, че само един модел стават и те са Блаупукт  :'( (hammer)

Bobi

Здравей, колега! За съжаление не мога да ти отговоря, защото колата от снимката е англичанка, а аз само съм превел темата.

asen4ik

pantata

Малко да повдигна и тази тема, тъй като скоро ще сменям оригиналните говорители.
Оригиналният размер е 6х8 инча, намират се от няколко производителя. На предишното мондео бях с Pioneer и свиреха много готино, сега пак съм се засилил за такива. Цената не е от най-приятните но ухото ще е доволно. Модела Pioneer TS-А6813l цената варира от 120 до 150 лв.

ПП: Намерих и един Kenwood, който пасва.

BIGFORDFAN

Има и за 80 кинта много добри, ако искаш ще ти кажа къде да ги чуеш.
http://www.coralelectronic.com/en/prodotti.php ето това е марката.