Проблем с главата

Започната от G.Georgiev, 14 Февруари 2015 17:47:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G.Georgiev

Здравейте, колеги. Имам едно конкретно питане. На прикачената снимка съм оградил в червено единия болт държащ вала. Всичките от тази страна се бяха разхлабили и ги натегнахме, но под този имаше парче алуминии което се е отчупило. Въпроса ми е може ли да се залепи главата или трябва да търся нова?

Иван Вълков

Евентуално може да опитате да я заварите при специалист. За лепене аз не бих рискувал.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

G.Georgiev

Да де, не се изразих правилно. Въпроса е дали ще държи, защото е точно първия болт и ми казаха, че там е най-голямото напрежение, а парчето е точно с резбата където се завива болта.

CHEFOBG

Няма да държи трябва нова глава.Ето и при мен как беше
По принцип тези пукнатини са само по горната част на главата.Между другото на двете части има съвпадащи номерца.

G.Georgiev

Какви съвпадащи номерца? При мен се е отчупило от долу където се завива болта

Това е парчето  :))

CHEFOBG

Двете части на главата са припаснати една към друга и някъде до датчика на разпределителните валове има номера съответващи.Смисъл че нова горна част няма да припасне 1:1 със долната част на главата.Вала с кобилиците смъкна ли го да видиш дали няма и други пукнатини?

G.Georgiev

Не съм още. Тези дни ще я разтворим да видим дали има и други поражения. Мисля да пробваме да я закърпим и ще я пратя после да я шлайфат и да я дооправят ако има нещо друго (пък ще се молим да не се разпадне пак).

hotblooded

Търси нова тиква,  и да ремонтираш като хората тази ще излезе като да купиш изправна...  Но купувай цяла глава- с клапани и всичката карантия

Alexi

интересно какъв зор е видяла тиквата да се счупи там ..

hotblooded

Изтървана или съборена от тезгяха в гаража

G.Georgiev

Не е събаряна от никъде, дори не беше отваряна. Преди няколко дни запалих и изтропа. Махнах само този черния капак отгоре на клапаните и видях болта, че стърчи :)

CHEFOBG

Разспъната верига и прескача.След това среща буталата с клапаните и чупи вала на кобилиците това е.Трябвати и ангренажен комплект.

G.Georgiev

Май няма да е само глава и ангренажен кит. Сега свалих кобилиците и всички места където са болтовете са спукани (голям зор е видял явно). Част от отчупените парчета ги няма, та ще ги търсим в картера.  :'(

chokolino771

Предната седмица и аз щях да вземам глава ама купих само повдигачите,иначе ми я предложиха на изгодна цена цялата оборудвана.Ако искаш пиши да те свържа с момчето.Тогава ми каза 200 кинта ,мисля че е изгодно,аз взех повдигачите и часовника за 200,та нека и колегите да се изкажат ,но мисля че така и така ще се наложи смяна...

G.Georgiev

Ако намеря липсващите парчета от главата в картера, няма да мине само със смяна на главата.. И май ще иде за части, колкото и да не ми се иска..

CHEFOBG

Само глава и ангренаж ще минеш споко.Ето при мен как изглеждаше