Проект Фиеста 1.2 60 к.с. - силов тунинг

Започната от neldcho, 28 Януари 2015 20:59:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

neldcho

Здравйте, колеги разполагам с фиеста мк3, 1.4 75кс
обмислям да изпиля главата с няколко см. да сложа по-големи бутала и нови сигменти.
който има опит с това да споделя, а и дали ще се усеща някаква значителна разлика ?? :)
Аз ♥  да карам кола на 20-25г. Когато съм почивка по цял ден да е с вдигнат капак, най-обичам и като мине някой познат да ме погледне и да каже "тц тц тц.... чисто нова я зе... Майката и еба" е тва го обичам много

Pyrhel

Взимай един 2.0 Зетек и не се занимавай с глупости :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

neldcho

Цитат на: Pyrhel в 28 Януари 2015 21:01:26
Взимай един 2.0 Зетек и не се занимавай с глупости :)

мда и това съм го обмислял но трудно ще намериш само мотра. но ако успея да намеря предполагам ще  ми е нужно и по стабилно окачване и хубави спирачки.
Аз ♥  да карам кола на 20-25г. Когато съм почивка по цял ден да е с вдигнат капак, най-обичам и като мине някой познат да ме погледне и да каже "тц тц тц.... чисто нова я зе... Майката и еба" е тва го обичам много

Pyrhel

Най-напред ще ти трябват скоростна кутия и полуоски (вероятно не са същите), главини (вероятно не са същите), управление на мотора. От там се почва шенкелчета, амортисьорчета и накрая си взимаш следващата Фиеста и слагаш 1.7 от Пума директно :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

neldcho

Цитат на: Pyrhel в 28 Януари 2015 21:08:59
Най-напред ще ти трябват скоростна кутия и полуоски (вероятно не са същите), главини (вероятно не са същите), управление на мотора. От там се почва шенкелчета, амортисьорчета и накрая си взимаш следващата Фиеста и слагаш 1.7 от Пума директно :)
а добре де явно схемата с пилене и бутала отпада вместо да св ръся с пари за зетек, имам в наличност мотор от vw golf 4 2.0 115кс може ли да се пригоди

opex

В това купе стандартно се слага RS1800 мотор, който е чист 1.8 зетек с валове от 2.0 и съответния ремап на компютъра, а дебитомера му е от 1.6.
От друга страна зетеците са идентични и разликата им е само в размера на буталото.
С други думи както казаха по-горе, намери си един 2.0 зетек (с алуминиев капак на клапаните, не черен пластмасов) и го плясни в коша директно, понеже местата за тампони и т.н. трябва да си ги има.
Естествено трябва да се свършат и някои други неща като инсталация, картер от 1.6 или 1.8 ескорт... и др дреболии за човек, който е решил първоначално да се занимава с шлайфане на глава, престъргване на цилиндри за по-големи бутала и др по-сложни филми, за които е вече писано доста пъти и е нужно просто да се зарови човек да чете. ;)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

marti1996

а мислил ли си за 1.8тд според мен 90коня са си доста за тая количка което ще е нисък разход и прилична динамика

opex

...А защо пък да не е и надлъжно разположен..? Така ще е добре подготен за задно - по-добро разпределение на тежестта освен разхода и динамиката, нали?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

marti1996

opex

Постовете ти имат ли някакъв смисъл, връзка с темата на темата или връзка между самите ти постове?
qaяכSTuning
Suum cuique

Kalinkolev3

Аз съм с фиеста но сложих двигател от мондео 2000  136к.с къса нерви. Сменяш всичко и си ти