Focus TDCI - проблеми

Започната от Focus_Tdci, 29 Март 2014 18:08:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

това може да е от гадна нафта ,пробвай с друга

Focus_Tdci

Попринцип зареждам само от Петрол в сравнение със Шел и Лукоил върви наи добре и дава добър разход но все пак ще пробвам ;)

Pyrhel

Пробвай, моята преди ремапа, от Ромпетрол кихаше постоянно такива пушеци, с друга нафта няма такъв проблем.
След чипа... Си е *** майката (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Focus_Tdci

Проблемът се влуши сега като запаля работи като шаси вади още по големи прозрачни облаци от ауспуха и не спира да пуши продулжава през цялото време през което работи това придружено със спуване на вурвежа във високи обороти и силно съскане от не знам каде но не е от турбо путищата провериха ги във сервиза преди 1 седмица когато сменях демферна шаиба на колянов бал и пистов ремак.Та сега от 2 дни насам нищо не свети по таблото а турбото вообще не се чува как работи и колата не върби супер спуната е набира прекалено бавно осеща се тяга само около 2800-3000 оборота придруйена съа леко облаче черен дим иначе си пали нормално без проблеми като се постопли мотора прозрачният дим намаля почти от краи но като се загледам пак си пуши леко за сега ще е карам така защото напоследак тач кола прекалено много ми бурка във джоба и за момента няма как да е оставя във сервиз.Ще съм благодарен да споделите ако някои има такива проблеми или предположения  :-[

martin1977

Ех , хора .... с тия дизели .... добре че и аз не се метнах на нафтова печка, че бях такъв мераклия ...... Ама те хората са го казали- нафтата е само за трактори и за отопление ...... Колега, дано се оправи проблема ти без много ядове...пожелавам ти успех и късмет

Focus_Tdci

А дано ама на дали мерси все пак ..

hotblooded

Цитат на: martin1977 в 11 Юли 2014 12:32:25
Ама те хората са го казали- нафтата е само за трактори и за отопление ......
Те хората и друго са казали - за калпавия .... и какво му пречи.  Купуваме си коли на поне 400 хил. км, със съмнителна сервизна история, неясна поддръжка, започваме да я караме с фалшиви консумативи (филтърчета по 10лв горивния и по 5 лв масления, наливаме масло от 5лв литъра),  наливаме нафта тип "тунджа" и после "ми то дизела се чупи"... "ми то нафтата в България небива"

Alexi

мда ,не трябва така тенденциозно .. примерно около мене само бензини се трошат напоследък ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 11 Юли 2014 14:57:02
мда ,не трябва така тенденциозно .. примерно около мене само бензини се трошат напоследък ..
Te не се трошат щото са бензинови или дизляци. Трошат се или от много каране или от малко(калпава) подръжка, а най много - от двете едновременно.

gsto

Колега, свистенето от турбината, нещо подобно на това ли е: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=5880.msg79264#msg79264 - има клип и се чува.

Focus_Tdci

Да колега напъно същия звук и се като започне да свисти колата се спъва.

gsto

Намери ли решение на проблем?
Аз все си мисля, че проблема не е в турбината.
Карам колата по 400-500 км градско в София на месец и околовръстно и яко каране и леко каране - няма го тоя проблем.
Като я изкарам извънграда, закрепя я на 2000 оборота за едно известно време(примерно 100км) и после отпусна газта и карам без газ за 10 секунди - проблема се появява.

Нито знам какво да гледам, нито знам при кой да отида да ми види колата, явно ще се кара така докато не ме остави някъде.

Focus_Tdci

За съжаление не за сега че имам по голям проблем но ако разбера веднага ще пиша ;)

Focus_Tdci

Проблема със свистенето решен имал съм доста голяма дупка на трабичката за вакума от турбото към вакум помпата при мен дупката беше
по средата на маркуча точно до едно малко клапанче то свистяло свистяло и накрая дупката се разширила и вакумът се загубил и съм карал без турбо.Свали цялата трабичка и огледаи много щателно даже надуи въздух във нея и веднага ще разбереш ако проблема ти е от там ;)

G_o_c_e_v

Или Аз не разбирам, или ти не можа да обясниш правилно. Турбото няма общо с вакуум помпата. Освен това от турбото има само налягане, няма вакуум.
Евентуално ако може да пуснеш снимка на въпросния маркуч, който е бил спукан и къде се намира.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

на тоя мотор има .. геометрията му е с вакумно управление

zar

Цитат на: G_o_c_e_v в 08 Август 2014 18:29:28
Или Аз не разбирам, или ти не можа да обясниш правилно. Турбото няма общо с вакуум помпата. Освен това от турбото има само налягане, няма вакуум.
Евентуално ако може да пуснеш снимка на въпросния маркуч, който е бил спукан и къде се намира.
Другия път ,ако ти се случи ,знай ,че при тези признаци се търсят единствено и само маркучи(спукани,сцепени и тн.).търсенето трябва да е много прецизно,защото аз например на моя Мони му търсех дефекта на маркуча една седмица.Закарах го на сервиз и те нищо не откриха,докато не си го открих сам.Колата беше една идея по-тромава(нещо подобно,когато пуснеш климатика) и адски много пушеше черно.А свистенето беше силноотчетливо.Оказа се маркуча между ЕГР-а и интеркулера.Чувал съм също ,че понякога и кулерите се спуквали и може да се появят подобни симтоми.А за началното пушене може да си провериш и някоя от подгревните свещи(и това съм го минал вече).Дано повече не ти прави проблем.Колкото до вакума на турбината подкрепям Алекси ,защото тя е найстина с променлива геометрия и е по-добрия вариант от тази с електрически актуатор :D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Focus_Tdci

Следваштата седмица ще ида да е оставя да видим от какво ще е този пушек като се има в предвид че си проверих свещите а дюзите ги карах на стенд преди месец и половина така че се надявам да е някои механичен проблем  .А относно този маркуч направо камак ми падна от сърцето :Д бях се приготвил да дам чанта пари отново. Мерси, а за пушека ще пиша като решим проблема ;)

zar

Дано стане само със смяната на маркуч-Аз лично преполагам ,че е точно това.А относно парите-да скъпи са,но пък ако имаш възможност в Йбей ги има ,дори и спортни разновидности,какъвто сложих на моята кола,вместо да купувам оригинален.От тогава съм минал доста километри и не се ми е ставал проблем.Дано и при теб е така!Успех!
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

gsto

Къде горе долу се намира тоя вакум маркуч и изобщо вакум помпата.
Аз като гледам отгоре, нищо не се вижда, да не говорим, че и турбото ми е трудно достъпно от горе.
Ти на канал ли го намери тоя маркуч?

pi4o

Колеги, кажете какъв е този маркуч... Аз също имам едно сворене от стараната на ремъците, но при мен се появява само когато колата е ЗАГРЯЛА, на студено го няма това свирене. Лошото е, че клипчетата в ютуб са изтрити и не мога да видя моя шум (свирене) дали е същия.
Има една друга тема във форума - Странно свирене 1.8 ТДЦИ... виж и там.
Моля ви дайте някаква снимка на въпросния маркуч и мястото му да видя къде е да се ориентирам и да дърся и аз...
После ще споделям...

Focus_Tdci

Колега моята вакум помпа се намира точно над термостата от самата нея от горната и част тръгва маркуча и отива във купето а по средата му се отделя една гумена тръбичка която не съм сигурен каде точно отива но там кадето се включва са маркучите за геометрията на турбото и вакума на егр-а но все пак моя фокус е мк1 а твоя мк2 до колкото съм разглеждал мотора на мк2 няма нищо общо със на мк1 по добре виж по ютуб каде се намира твоята вакум помпа и проследи и свали маркуча предопреждавам че иска доста да се надуе за да остановиш от каде е дупчицата ;)

Focus_Tdci

Проблем със пешенето на студен мотор решен като са ми сменяли дифтунги на дюзите тапаците във ''Сервиз Пецанов'' не са могли да ми насроят дюзите както трябва. И се оказа само препрограмиране не дюзите и всичко е 6 ;).А сега имам друг въпрос защо понякога фокуса си пълни оборотите а понякога не иска получава се следното като и смчкам газта на която и да е скорост стрелката на обортомера стига до 3700/4000 оборота мах и забива муцуната и започва да тупче на едно място а в повечето случаи стрелката си отива без проблем до 4500 оборота и не забива муцуна моля помагаите мерси предварително.

Focus_Tdci

А сега проблема е че вече 3-ти път през период на време 2-3 месеца фокуса записва грешка на дюзите и минава във авариен режим карам е във сервиза свалят дюзите минават стенда успешно първа дюзам заради която е записал грешката се разглобява и се оказва че е наред след това компютъра не иска да и преиеме кода след около 24 часа със разкачен комп наи после приема кода и колата си заработва нормално... моля помагаите че ще ме побъркат тия дюзи  :-X :-X

Pyrhel

Каква е грешката, с какво се наливат кодовете, флашнато ли е ECU-то с последния софт от Форд?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Focus_Tdci

Грешката за механичен проблем във първа дюза а като е разглобиха беше на ред всичко а вътре на таблото ми мига подгрева на свещите и колата е във авариен режим не работи равномерно пуши много светал пушек кои мирише на сорова нафта. След като постои разкачен компа приема кодовете и готово.Освен това като е настъпя стрелката на обортомера забива и спира да въви примерно един два пъти е настъпвам върви си доволно на 3тия път забива и така направо вече не знам какво да го правя фокус ....

Alexi

как разбират че е наред като я разглобят ? то липсващи части няма да има .. замерва се обратната нафта ,налягането в рейла

Focus_Tdci

Не знам точно какво са разбрали като са е разглобили но  дюзите първия път като записах грешка ми ги звалиха и си ги закарах във СБА-Пловдив там ги качиха на стенда и казаха че не са мръднали след това записа втори път грешка маистора пак ги свали и ги качи на негов стенд и каза че са добре кодира ги наново и готово. За налягането в реила не знам нищо не ми е казал това налягане в реила какво общо има със  дюзите или със забиването ако може малко да ме светнете по въпроса.