Правилото за дясностощия

Започната от escobar, 17 Март 2014 09:54:06

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

escobar

Забелязали ли сте как по кварталите, там къде няма знаци, някои улици са "по-главни" от други и не се спазва правото на предимство на дясностоящия.
В нашия квартал е въпрос на време някой, който не е от квартала да си спази предимството и да стане олеле-малелеле. Не е нужно да се слага светофар или по 4 знака на всяка пресечка, достатъчно е да се спазва това просто правило...

Chr81

А още по-добре е да се спира на всяка неурегулирано кръстовище и да се оглежда човек. Тук не може да се разчита на културата на шофиране на другите.

moni74

И в Бургaс в квaртaлите е тaкa. Въпреки че в нaшия (Лaзур) нaпрaвихa улиците еднопосочни, мaсово не се спaзвaт. Особено товa вaжи зa бaкшишите.

----------------------------

Alexi

точно пресечката на която живея беше така .. през месец два ставаше ПТП макар ,че не е много оживено откъм коли .. накрая сложиха стоп на едната пресечка .. последваха още няколко ПТП докато го научат ,и скоро не е имало ..

randity

Нещо като неписано правило е, че като се движиш по "по-голямата" улица си с предимство. И в моя квартал има няколко такива улици, но не знам кога ще си прежаля колата за да мерна някой във вратите.

Другото е това с еднопосочните улици и влизането от другата страна. Такива ги обичам най-много, спирам пред него /най ми е любимо да 5м. преди края на улицата/ и седя и го чакам, докато не върне назад. Когато е вечер му пускам и дълги, докато не го видя, че не тръгва назад, след което гася всичко до габарит за да не му преча на гледането в огледалата.  ^-^
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

opex

Ако човек кара толкова бързо, че да може да спре ако внезапно изскочи човек/дете измежду колите по кварталните улички ще може да се справи и с кола, която не е спазила знаци, правила и му отнема предимството :) Може би за това трябва да мислим по-скоро отколкото да летим и после да търсим виновен, дори да е другия ударената кола вече не е същата кола дори перфектно оправена пък да не говорим за човек

п.п. това ми напомня за Бистричани, там по нощите като се накъркат и се прибират с колата (м-у другото карат през целия път като по учебник, паркират, отварят вратата, изпадат и заспиват) като наближават кръстовище гасят фаровете да видят идва ли друга кола...обаче много хора научили тоя "пиниз"...
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique