Тропащи клапани 2.9 OHV

Започната от viksata, 16 Декември 2013 19:33:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

viksata

Колеги става въпрос за моя мотор 2.9 OHV, има недомислица с простите хидравлични повдигачи , които понякога са прекалено чувствителни към замърсяване на маслото, което често изисква  да се заменят преждевременно....

Налях една добавка за хидравлични повдигачи на LIQUI MOLY .

Ефекта беше точно обратен и се разлопаха всички.
Отдавна да съм ги сменил но в моя случай това значи махане на главите... а не ми се ще ..
пробвах с масла 5w30 , сега съм с 10W40 ще го сменя с 15W50 напролет..

Главите на моя мотор са еднакви с тези глави с механичните повдигачи на клапаните, тоест има си ги самите механизми за корекция на хлабината на клапана.Преди още да взема колата се правиха глави и клапани като не са се пипали самите кобилички.

Дайте мнение ....да пипам ли реглажа на клапаните, теоретично дори и да има хидравлични повдигачи ако хлабината отгоре е голяма пак няма да може работи добре......... или да си ги ползвам вече като механични и да си настроя хлабините като на такива.....   

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

michael_cool

Ако са хидравлични повдигачите ми се струва , че няма да можеш да ги направиш обикновенни освен ако не ги побългариш . Но ми се струва , че проблема ти може да идва от маслената помпа или запушена маслена магистрала  :-\
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

viksata

Миии ...това с магистралата запушена ...може....., но е слабо вероятно...доста си глезя мАторЯ и се промива преди всяка смяна на масло.

ще го мисля на пролет ;)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

cosworth team ruse

защо всички първи се хващате с маслени помпи и магистрали,за толкова  години не съм видял някой мотор да има задръстена магистрала или умряла помпа,най-вероятно са за регулиране или вече износени,а тези добавки освен да ти развалят мотора друго няма да стане, а и викса ако ти не се хванеш сам да си ги орпавиш няма да стане бате,едва ли някой ще ти даде точен съвет  ;D
FORD SIERRA POWER