Играят оборотите след смяна на алтернатор / Форд Мондео 2.0 TDdi 2002г.

Започната от mike445, 18 Декември 2013 18:21:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mike445

Здравейте колеги.
Преди няколко дни запалих колата и нещо из под капака изпуши. Установи се, че е от алтернаторък, който бил на косъм от пръскане. Всичко ток оправихме го сменихме го. След смяната обаче колата на студено почнаха много да и играят тихите обороти ( не ги задържа постоянни ). Когато колата загрее всичко се нормалнизира. Трябва ли да я караме на диагностика да чистят грешки или да търся проблема някаде другаде?
Друго нещо, което ми направи впечатление е, че от както смених алтернаторът, колата почна по- рядко да пуска вентилатора за охлаждане (преди се включваше на интервали докато си загрее на оптимална температура). Та възможно ли е да е имало някакъв датчик да алтернатора и да си е симптом това с вентилатора?

hotblooded

Аз имам същия проблем на студено - играят оборотите в началото докато позагрее, и още една магария ми прави, но тя е специфична за TDCi....  Пробвай, ама къде незнам, да ти ъпдейтнат софтуера - като стои компа дълго време без никакъв акумулатори и се бъгва - поне при TDCi

Alexi

не че се бъгва ами си ресетва адаптацията а фабричната определено не е писана за нашата нафта до колкото съм установил вече за 60к км .. покарай ,би трябвало да се оправи .. при мене се получава едно притрисане все едно някой цилиндър не работи много добре ( само под нулата и само студена го прави ) но според мен тоя мотор си е така .. докато не светне лампа се кара и не се умува много много че скъпо :)