Силно тракане откъм двигателя при Фокус след 1500 оборота

Започната от greenmoon, 15 Декември 2013 10:14:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

greenmoon

Проблемът с тракането обаче остава.Забелязах,че звука е по-скоро "хррр" и се поява над 1500 оборота,като е по-силен след като колата загрее

Bobi

Проверени ли са демпферната шайба, обтегача, маховика?

greenmoon

Колеги,още малко развитие по темата със звук и видео:колата е студена:http://www.youtube.com/watch?v=oYIODUum3Jk#wsвече е загряла:http://www.youtube.com/watch?v=W2mjbY4GMaM#wsи странни звуци над 1200 об.:http://www.youtube.com/watch?v=kGsrMSuWeyI#ws

G_o_c_e_v

На предварение ми се струва това чукане. Да има прескочил зъб... надали...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

opex

Звучи като механична повреда по двигателя. Аз бих замерил компресията на първо време, след това проверка дали всичко е зацепено правилно, след това диагностика. Какво излиза отзад?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

greenmoon

Цитат на: G_o_c_e_v в 16 Декември 2013 22:59:15
На предварение ми се струва това чукане. Да има прескочил зъб... надали...
То при прескочил зъб при дизел няма ли мотора да е тоталка...

greenmoon

opex

qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

според мен ако не си сменял пистовия ремък с ролките демферната шайба и оптегача почни от тях че имаш и виене като от ролка някакво а това притропване като падат оборотите може и демферна шайба да е

greenmoon

Цитат на: Alexi в 17 Декември 2013 08:24:16
според мен ако не си сменял пистовия ремък с ролките демферната шайба и оптегача почни от тях че имаш и виене като от ролка някакво а това притропване като падат оборотите може и демферна шайба да е
Добре,ясно е,че ще се ходи на лекар.Въпроса ми сега е:КЪДЕ?Препоръки някакви от колеги,сменяли въпросните чаркалаци.Ясно ми е,че тази операция не някаква,изискваща специални познания за марката,но все пак някой с впечатления...

greenmoon

Колата е оправена:както предположи колегата Алекси беше тръгнала демпферната шайба.Операцията по смяната беше осъществена в автосервиз"Корект" в ж.к.Надежда за по-малко от час(заедно с доставката на чарка от склад).Цена на услугата:140 лв.-шайба марка BGA(не съм я чувал,на кутията пише UK,ако някой има впечатление,нека сподели);труд-25 лв.Приемчика ми каза,че е можело двигателя всеки момент да изхвърли пистовия ремък,та май се отървах леко  ::)

Alexi

G_o_c_e_v

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

бурето е в мазето ,телешкото филе съхне на терасата ,горкия аз :))

greenmoon

Цитат на: Alexi в 04 Януари 2014 18:37:03
бурето е в мазето ,телешкото филе съхне на терасата ,горкия аз :))
Цитат на: G_o_c_e_v в 04 Януари 2014 17:48:38
Офф:
Така написано, вземи сипи и на нас  (rofl)
Наздраве,пичове  (beer)

sasko12345

А имаше ли видими щети по шайбата или да се върти накриво примерно как да разбера мойто здрава ли е че нещо и при мене трака и се чудя от ангренажа ли е или от пистовия и сега ще разкача пистовия първо да видя кво става . леко обтегача трепери ама съвсем леко