Фланци/Wheel spacers, без центриращ ръб.

Започната от Marlboro, 20 Ноември 2013 18:18:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Marlboro

Интересува ме, ако не остане място, на което да легне джантата на ръба на главината, до колко е проблем.
Рено, Пежо, Ситроен и тн, изкарват модели джанти, без централен отвор. Има ли нещо различно при тях, че да не мога да и аз да не ползвам централния отвор?
Има ли друго при тях, което държи джантата?
Как се центрират подобни фланци, за да легнат правилно, централната му дупка е доста по-голяма от централния ръб на главината и няма точни дупки?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

На тия джанти без централен отвор... Само от едната страна са затапени, иначе лягат на главината и отвътре са врязани.
Според мен ако се слагат фланци, то те трябва да бъдат във варианта с шпилки на тях, т.е. фланеца се затяга за главината все едно е джанта, а за фланеца се стяга джантата:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Marlboro

Сигурен ли си, че са изрязани. Вярно че не съм се заглеждал особено в на ситроена джаните, като съм сменял гуми, но не съм забелязал подобно нещо. Пробвах да намеря някоя снимка на на джанта, отвътре, но не ми се получи.  :D

Pyrhel

Тия, които съм виждал са с дупка от вътрешната страна. На Оля пежото преди да процне беше с такива джанти, ама нейните не помня дали бяха така издълбани.

Иначе за фланците има и друг вариант, ако ще са тънки - пак да са проходни, но с място за хващане на джантата:

И е то и първия вариант с болтовете на тях, ако някой не може да си го представи:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Marlboro

Другите варианти са ми ясни, интересува ме конкретния.
Много евтино излязоха и съм ги поръчал. Не ми е и зор да ги ползвам, ма са ми интересни. Гледам че има доста подобни модели и хората явно и слагат.

momo76

По принцип стават ама най-много 5мм. Да може да остане малко от главината да влезне в джантата.
При по дебелите се слагат тези

А при най дебелите - над 30 се слагат със собствени шпилки. Това за кола не е препоръчително, основно на джипове ги слагат, щото се движат бавно.