Връзка съединител-ср.разход на гориво фокус mk1

Започната от Стоян Чуков, 15 Юли 2013 12:16:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Стоян Чуков

Съединителят /1.8 mk1 бензин/ ми е за смяна. Бях зарадван със сумата от 420 лв. /с вкл. лагер помпа/ без труда. :'(
Марката е неизвестна, защото не съм ги питал. Знам, че не трябва да се пести за такава важна част, но разхода градско е над 12 л. Има ли връзка смяната на тази част с повишения разход на гориво? Това, което се усеща при каране е, че отделя по-високо.

К.Методиев

Ако само отделя по високо и не буксува няма връзка.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Стоян Чуков

Да, отделя по-високо. В какво се изразява това "боксуване" - шум, просто превъртане на зъбчатките, или и двете?

Alexi

не ти гори повечко от това .. виж си дебитомера ,ламбдата .. до колкото 12 е висок разход мен ми се вижда нормален за 1.8 бензин градско софийско .. за под 10 - дизел трябва ..

К.Методиев

Боксуването представлява главно вдигане на оборотите, а колата не върви, иначе 10-12 е горе долу нормален разход градско, но може все пак да се погледне сондата какви напрежения дава.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Стоян Чуков

Да, мисля, че боксува, защото един приятел ми онагледи как при 1500-2000 оборота колата едвам се движи. Най-много да си прецакам маховика. ??? Иначе, ще обърна внимание на джентълмените от сервиза за ламбдата. Не знам, на мен ми се струва бая 12 л. градско.

Alexi

Стоян Чуков

tropper

Цитат на: Стоян Чуков в 15 Юли 2013 16:30:17
Да, мисля, че боксува, защото един приятел ми онагледи как при 1500-2000 оборота колата едвам се движи...
Спри перпендикулярно пред бордюр с височина около 10-15см (колкото да не ти закачи маската на бронята). Ако не успееш да го качиш и не загасне двигателя - буксува. Имай предвид, че стигне ли до там ,съединителя се износва още по-бързо.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Стоян Чуков

Да, мерси. Ще го провбам. Чувал съм и за друг метод - тръгване направо от 3-та.

nipresi

Аз също сменях преди няколко седмици съединител.Това е цената.240-250 лв. комплект  притискателен и феродов диск LUK,лагер помпата е 160-170 лв.някъде.Аз закарах колата сутринта  и в 14.30 си я взех.Така,че става бързо.За труд ми взеха 80лв.А относно темата,не съм забелязал връзка с разхода.Моят съединител буксуваше също,но имаше още малко "хляб" в него.Предпочетох да го сменя,защото ми предстоеше дълъг път.

Стоян Чуков

Това е много важно - преди дълъг път да се оправи. Аз за това още не смея да тръгна извънградско.