Акумулатор от Ст. 3агора- от къде?

Започната от emkata, 14 Юли 2013 18:23:44

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

emkata

Здравейте, имам молба към колегите от Ст. Загора. Токущо забелязах, че акумулаторът ми ме оставя, а утре съм във вашият град. Та моля Ви дайте насоки от къде да си купя такъв с проверка на автомобила и разписана гаранция. Благодаря!
П. П.   Става въпрос за 2-литров дизел.

vladi tanev

По принцип от кaдето и дa го вземеш сa си все боклуци изтичa гaрaнциятa и съответно и aкомулaторa но aз лично ти препоръчвaм от мaгaзин Косер тaм ти проверявaт колaтa тоест кaк зaреждa и веднaгa ти зaверявaт гaрaнциятa тa мaгaзинa се нaмирa северно от Бaумaкс
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

emkata

Вече с нов акумулатор и отново благодарности за Влади Танев.

dimkaraganchev

Цитат на: vladi tanev в 15 Юли 2013 05:46:40
По принцип от кaдето и дa го вземеш сa си все боклуци изтичa гaрaнциятa и съответно и aкомулaторa...
Хм, в края на май 2011г. смених акумулаторите и на 2-те коли с Varta Silver Dynamic и то чрез поръчка от електронен магазин. Гаранцията им изтича догодина, та ще видя тази теория доколко е вярна.

Alexi

това с гаранцията важи за евтинярските акумулатори .. премиум моделите ( не марките ,моделите ! ) изкарват минимум 5-6 г

vladi tanev

ами аз преди три години реших да си взема скъп БЕРГА уж най добрите ама мина гаранцията и няколко месеца след това здаде багажа отидох до магазина и им викам кво става толкова пари и накрая нищо и те викат ами то всичко вече е боклук много съм доволен от акомулатора на мондеото ми взех колата преди 5 години на акомулатора пише форд нищо друго незнам марката но така си пристигна мондеото със него и не се знае колко е каран преди и няколко пъти е събарян и е пушка все още.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

dimkaraganchev

Ами, явно не си уличил премиум марката. Пробвай с друга.

hotblooded

Важно е и как е хвърлил топа - дали просто му е свършил живота (вече не държи ток), или е умряла някоя клетка след като част от оловото се е отлепило от скелета в някоя дупка (примерно)...
Делфи-то на дъртата Астра изкара 8 години само при нас, а човека от който я взех каза че е купил с него (още 1,5 години в Бг) - видях че е делфи като го хвърлях - на дъното. И хвърли топа защото астрьока има утечка от 0,4А а зимата не се кара постоянно.

Alexi

то от Берга до Берга има разлика ,за това написах премиум модел а не марка .. ако е от ниския им клас нормално да изкара малко то инак никой няма да си купи от високия клас .. а акумулаторите за първоначално вграждане са доста читави на всички коли изкарват поне 5г .. другото важно за живота на акумулатора е да е изправна електрониката по колата да няма утечки и алтернатора да зарежда нормално ,и ако се кара само градско е добре да се дозарежда веднъж на месец

Chr81

Отивам да си купувам акумулатор през февруари 2009г и взимам един Bosch Silver Plus S5 от бензиностанцията Еко на бул.България в София. Колата е Опел Вектра 1.7 TD /82к.с./ и на нея беше сложен 62Ah. Купувам 63Ah, защото това е най-близко до това, което пише в книжката на колата. Слагат го. Отивам на един сервиз да ми заверят гаранцията. Гледат някакъв каталог на Bosch и казват, че трябвало акумулатора за този модел автомобил да е 74Ah по този каталог на Bosch. Гледам каталога - така си е. Гледам книжката на колата - там си пише 62Ah. Сервизният вика, че това било за Италия, защото зимите им били меки, а за България /понеже е голям студ/ трябвало да е 74Ah. Аз си мисля - в южна Италия може и да са меки зимите, но в Северна Италия май не са толкова меки. Няма значение. Не можело да ми завери гаранцията, ако акумулаторът не е 74Ah, а пък аз вече съм платил сложения на бензиностанцията 63Ah. Няма да има гаранция. Викам си, ами м........та ти. Качвам и си тръгвам и си мисля, това е Bosch все ще изкара 3 години колкото е гаранцията, те са го сметнали. За сведение колата си е още с този акумулатор вече 4 години и половина и никакви проблеми. Един ден преди 2 години ми звъни тъста, защото сега той кара колата - ами акумулаторът предаде богу дух. А, стига бе! Въртял стартера, ама не палила. Оказа се, че нещо четките на стартера са предали богу дух, но не и акумулатора. Може и да съм имал късмет, може и да е до марката Bosch, може и да е от висок клас, но........ съм доволен. За сравнение с приятел приказвахме за Монбат и той каза, че го изкарал 2 години и не струвал. Дали е така не знам.

Bobi

По принцип е хубаво да се избягва купуването на акумулатори от бензиностанции. Понякога стоките там, особено акумулаторите, залежават до една година.... Винаги съм смятал, че е по-добре да се купува от малки, но оборотни магазини.

Аз купих колата с произведението на изкуството Монбат Формула. Изкара 2-ра година. Ще пиша, когато се предаде. :)