Грешка "P 2002" грешка в дпф филтъра.

Започната от julian71, 29 Април 2013 20:42:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

julian71

Здравейте  ето,че дойде и моя момен за питане ,досега само чртях.
Проблема се появи от около месец и се изразяваше в поява на фасадката" check enjine".
Диагностиката показа грешка" P-2002 недостатъчно дейстеие на дпс филтър."
Тия дни му навъртях 2000км лошото е ,че вдигна разхода на 6,8-6,1л.Карах  и по около 30-40 мин на 3000 оборота и ,не :(
Двигателя е 1,6 тдци.И така ,дайте някаква идея как да го лекувам? Избушване на филтъра и софтуерна намеса,или има по елегантен вариянт?
ПП: И дайте координати къде може грамотно да ми свършат работа,ако се стигне до избушване .

Bobi

А проверявал ли си нивото на маслото? Ако имаш проблем с ДПФ, със сигурност нивото на маслото трябва да се е увеличило. Не знам, но веднъж Pyrhel разправяше, че някой с диагностична апаратура може да пусне нещо като "manual cleaning" на филтъра. Предполагам като прочете темата ще се включи.
Преди да го премахнеш, може да го свалиш и да отидеш на някоя автомивка да я "продухаш" и почистиш. Може да я настъпиш извънградско около 60-80 км с обороти над 3000. Би трябвало да помогне.

whaaazp

То пускането на "manual cleaning" мисля че прави точно това - държи я известно време на високи обороти...

julian71

Нивото на маслото е високо,да .Но така и ми го наляха  8)

Pyrhel

Режимът на регенериране не е еквивалентен да се държи на хххх оборота. Някои пускат адитив, други пускат нафта в 4ти такт и разни такива шмекерии...
1.6 TDCi е с Еолис, не би трябвало да му се вдига нивото на маслото.
Само тая грешка ли е? Възможно е да е доста безобидна, сменял ли си въздушния филтър скоро? Като цяло при 2002 грешката се трие и се кара, за да се види дали ще цъфне пак. Ако се покаже - почва да се действа. Може да е и не чак толкова безобидна - или запушен или тръгнал филтър или сензор за диференциалното налягане...

ПС: Трябва да се прехвърля в бгмамата, ако и там ме споменават толкоз по темите - ще си направя харем (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

julian71

Цитат на: Pyrhel в 29 Април 2013 23:53:01
Режимът на регенериране не е еквивалентен да се държи на хххх оборота. Някои пускат адитив, други пускат нафта в 4ти такт и разни такива шмекерии...
1.6 TDCi е с Еолис, не би трябвало да му се вдига нивото на маслото.
Само тая грешка ли е? Възможно е да е доста безобидна, сменял ли си въздушния филтър скоро? Като цяло при 2002 грешката се трие и се кара, за да се види дали ще цъфне пак. Ако се покаже - почва да се действа. Може да е и не чак толкова безобидна - или запушен или тръгнал филтър или сензор за диференциалното налягане...

ПС: Трябва да се прехвърля в бгмамата, ако и там ме споменават толкоз по темите - ще си направя харем (rofl)
Ако е с еолис,къде се намира резервоара?Хронологията на грешките е такава:1 появи се -изтриха я ,появи се пак след около месец и не ходих да я трият,изчезна сама.Сега се появи и се задържа през цялото пътуване, когато се прибрах и на другия ден фасадката изчезна ....но грешката си е записана,притеснява ме разхода:(
Филтъра е сменен есента при обслужването....около октомври :)
И опитай първо в Gepime,ти направо в мамите се заби :)

hotblooded

На пежаците с ЕОЛИС резервоарчето е под купето.

escobar

Елиосът съм чел, че е силнотоксичен, опасен за живота и скъп. Хубаво е да се сипва от някой, който знае какво прави.

hotblooded

Цитат на: escobar в 30 Април 2013 09:49:03
Елиосът съм чел, че е силнотоксичен, опасен за живота и скъп. Хубаво е да се сипва от някой, който знае какво прави.
Силно токсичен е ако го пиеш. или го дишаш като цигане. в инструкцията пишеше да се държи шишето с ръкавици и да не се диша над отворено шише или резервоарче.

julian71

Ок,ще се ходи до мотофое,може с фирмения софтуер да покаже по-подробно грешките.

julian71

Фирмения софтуер,все това показа...2002...дпф бля,бля.Хубавото е че момчето се сети и провери течноста...ми няма!Сипаха и засега е добре,пуснаха му принудителна регенерация(баси тая коля ,такъв зор от мене не е виждала) :)Свали разхода в нормалните граници ,засега това.

Bobi

В смисъл - нямаше еолис ли ? Колко доляха? И колко струваше? Благодаря :)

julian71

Да нямаше ,доляха около 800мл.Струваше 121лв комплекта за доливане,общо 180лв.Диагностика и работа по пълнене.
Остатъка го оставих за някой закъсал:)
Цените а в Мотофое Монтана.

Pyrhel

800 е цялото казанче. Отзад вдясно се намира. Ако няма течност други грешки показваше, скоро на една от софийските срещи гледах един C-Max с тоя мотор... Важно е да се знае, че след доливане се reset-ват няколко неща в компютъра, не става при бай-гаражист. Иначе и отровата за мишки е отровна, ама Ивайло е прав - само в случаите, в които се хрупа :D

ПС: С прости тийнки не ми се занимава, така че МИЛФ-ките си остават. :))

hotblooded

Какво значи "комплект за зареждане"?  ::)

julian71

Да резетнаха,първо се трият всички грешки,иначе не иска :)После пуснаха регенерацията принудително,по мое желание..и те така.
Компекта включваше 2 бутилки ,пълна и празна :) мрежички за закачване явно като система,капачка с шлаух,накрайници някакви.
То и на кашончето си пишеше "кит".

Bobi

На мен ми е интересно дали моята кола има ДПФ филтър. Уж е Евро 4, ама... нямам идея.

julian71

В Мотофое ми казаха ,че с дпф са колите предназначени за Германия ,Италия и Австрия ,заради евро 4 ...виж си вин кода.
Б.т.в. познатими казаха,че не е добре ,че не е изпушила при регенрацията :(

Pyrhel

Боби, нямаш, да ти го бях взел досега :))