Обороти на празен ход при mk3 tdci

Започната от Pyrhel, 10 Януари 2012 03:25:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Печката я знаете - 2.2 тдци мондео мк3. Какви са ви оборотите на празен ход? Моите ми се струват височки, пък забравих лятото около колко се въртяха:

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

при мен стоят на чертичката 750 .. по каталог са 760+-30 та твоите са в нормата .. дори като са малко по височки е по добре за шайбата на коляновия вал ..

momo76

При мен след запалването сутрин са долу горе толкова. Но позагрее ли малко и си падат на 750. Забелязвам, че понякога след продължително каране с висока скорост ги задържа по-високи - колкото и при теб, но не знам защо.

petermitkov

На студен двигател са като твоите - като загрее леко падат.
sapienti sat

Pyrhel

Днеска се заиграх с VCM-а (естествено забравих да проверя има ли някакъв ъпдейт (facepalm))... Това от снимката се равнява на 848-852 об/мин. На Боби (1.6 tdci) са точно със 100 надолу. По разни форуми навънка четох, че всичко между 750 и 850 е в норма като оборотите на празен ход при 2.0 115 коня са 800, при 2.0 130 - 750.

Ще пробвам тия дни да го карам по-спокойно, може и еку-то да се е адаптирало към сравнително постоянно натиснатия на 100% десен педал :)) Пък и лято иде, ще се разбере.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dundee

Моите са така (2.2 tdci):
малко загрял двигател

загрял двигател

petermitkov

sapienti sat

Alexi

мда оказа се че и моите са около 850 ,явно зимата държи по височки ,просто не съм ги заглеждал ..

G_o_c_e_v

Май всички Форд-ели им седи на средата стрелката за температурата :)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

hotblooded

Като запаля сутрин при -8/-13/-15 - пали от раз, малко по "звучна" е, първите 2-3 секунди оборотите се колебаят, но след това си държи малко под 1000. Като паля на "топло" няма проблем - веднага влиза в релси и оботомера застава може би малко по-ниско от този на Pyrhel. Но ако обротомера е просто честотомер на динамото преди диодната плочка - изобщо не може да бъде критерии ако иде реч +/- 50-100 оборота

gambit

мммм...малко позабравена тема, но напоследък забелязвам че мойто са 800 като е топла, 760/770 като е студена , малко странно звучи мотора първоначално на по ниските обороти, това проблем ли е, трябва ли нещо да ме притеснява според вас ?  ^-^

hotblooded

Ако имаш 1-2 заминали свещи малко изкъдява в първия момент и работи "като мотокар"...

gambit

ihovahi

И аз да се включа :) Моите стоят на 750...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

moni74

Това са моите при загрял двигател, при сегашните температури.

----------------------------