Кодове за боя

Започната от Vasilev, 22 Септември 2011 03:11:32

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Vasilev

ЦЪК
Надявам се информацията да е полезна. Вътре има кодове за боята на най-разпространените модели на Форд.

Bobi

Браво, Василев! Много полезно инфо !

П.С. Предполагам, че вече ги знаеп наизуст европейските и австралийските модификации .  :D :D

Vasilev

Наизустил съм ги. Така или иначе вървя към цялостно пребоядисване, ще я направя два цвята. До средните колонки - европейски moondust silver, а назад, австралисйки  :D

Bobi

Понеже скоро ще влизам в бокса за боя, искам някой да ме чекне да не объркам нещо.

Модел : Ford Focus
Година: 2006
Цвят: Panther black

Code: JAYC, F
Effect : Y

Vasilev

Няма грешка. Във всичките години производство на Focus, на Panther Black кода е непроменен.

Bobi

Олег, сега съм в провинцията и видях един Фокус, боядисан по абсолютно същия начин като твоя - явно масово се бъркат европейските и австралийските...

Vasilev

Явно си е практика. Така или иначе съм тръгнал към цялостно пребоядисване детайл по детайл  :D Напролет може и да стане едноцветна. Зависи колко ще ме спонсорират застрахователите.

Alexi

тука има една подробност ,че новата боя се различава от 5 годишната примерно .. най добре се забърква боя по детайл от колата примерно капачето на бронята за куката за теглене .. баща ми има близо 20 годишно БМВ ( гаражно и лачено много си го къта) сив металик ,като му пръснаха предната решетка с боя по каталог - нищо общо .. явно е била по тъмно сива навремето ..

Vasilev

За това си прав, но моята я боядисаха с 2431, вместо с ZJNC. Напролет ще боядисам и останалите детайли и вече ще е еднаква навсякъде  (stir)

s4etovod

Здравейте,
За да не отварям нова тема си позволявам да пиша тук....

И аз решх да си освежа задната броня и купих боя в спрей от магазина на кръстовището на околовръстното в София. При поръчката на боята дадох на продавача капачката от резервоара !!! Започна пръскането и... О, чудеса, боята качествено си бие на сиво, а боята на колата е леко синкава.

Отидох при продавачада се оплача и той ме посъветва да си взема оригиналния номер на боята от представителството на Форд. Ясно ми е, че ме праща на "платена услуга" на стойност по-висока от тази на неговия спрей и явно не иска да го занимавам повече и за това моля за подкрепа тук.

В един сайт по ВИН на колата боята излезе Paint: Medium Steel Blue - едва ли ако го кажа или напиша на бояджията той ще се сети каква е точно.

Моля за помощ какъв е точния номер на боята ми и къде точно може да се види той...

Благодаря на отзовалите се колеги...

Bobi

Здравей, колега! Линкът от първият пост нещо не работи. По-късно вечерта ще потърся друг и ще ти отговоря.

П.С. Олег ме е изпреварил.

Vasilev

Гледам, че каталога вече не е там, където беше последния път  :D
Виж тук дали го има твоя цвят, докато изровя пак каталога.
П.С. Ето ти още едно място, където можеш да провериш.

s4etovod

Их че сте бързиии  (clap) кефите  (fri)

Аз пък се зачетох в това: http://www.smartexpress.co.uk/downloads/ford-colour-range.pdf  и сега ще сравнявам трите таблици

lazarkk

Дали някъде има като католог, кой цвят визуално горе долу какав е? Нещо като каталог с пантон цветовете, незнам дали ме разбрахте  (facepalm) Идеята е, че моята боя е К5, а искам да сложа един детайл който е V5, по някъкъв начин могали да ги сръвна като цветове онлине. И двете се водят тъмно син металик. Но дали ще бъде голяма разлика и боядисването ще бъде неизбежно? Мерси.

К.Методиев

За да видите тест картите най добре отидете в магазин за бой и разгледайте тест картите, друго си е на слънчева светлина да се види, моя цвят на дюпонт има само 12 варианта под този номер който ми е на табелата на колата.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.