проблеми с дпф филтъра на tdci

Започната от gvasilev, 10 Юни 2012 22:35:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gvasilev

колеги как се спрявяте с проблема наречен запушен DPF филтър. питам, защото съм се насочил към focus 1.8 tdci, а това е сериозен проблем когато се кара предимно градско

Pyrhel

Нов филтър никой досега не съм чул да си е купил, вероятно този вариант отпада. Има хора, които вярват, че с чистене ще се оправи - временно се получава, да... :) Чистенето става като се свали и се отиде на пароструйката с повечко обезмаслител, ама на истинска пароструйка с топлата вода. Или изцяло премахване на филтъра - изтърбушва се, минава се едно ремапване и нещата заспиват :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

zar

Цитат на: Pyrhel в 10 Юни 2012 23:57:09
Нов филтър никой досега не съм чул да си е купил, вероятно този вариант отпада. Има хора, които вярват, че с чистене ще се оправи - временно се получава, да... :) Чистенето става като се свали и се отиде на пароструйката с повечко обезмаслител, ама на истинска пароструйка с топлата вода. Или изцяло премахване на филтъра - изтърбушва се, минава се едно ремапване и нещата заспиват :)
Чудя се дали е същото със МК 4 ако реша някой ден да си ъпгрейдвам возилото. Друго ,което ме интересува е дали МК 4 1,8TDCI има DPF,защото гледайки тези от 2007-а т.е първите май не се предлагат със такъв.Някакво инфо по въпроса имаш ли Pyrhel?Ако пък се маха толкoва лесно нямам нищо против да се оборудвам и със 2,0 ТДЦИ 140 кончета а те със сигурност знам ,че са оборудвани със DPF.
P.S:Едно от нещата за което уважавам МК3 е ,че няма подобна джаджа ;D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Pyrhel

Има МК3-ки с DPF, ама там се маха трудно, заради Делфи-то. Премахването на DPF при МК4 е доста елементарно :) Даже се чете и пише през ОБД буксата.

Дали дадената Мк4-ка има или няма - не съди по мотора, гледай по VIN-а какво ще излезне.

moni74

Цитат на: Pyrhel в 10 Юни 2012 23:57:09
...Има хора, които вярват, че с чистене ще се оправи - временно се получава, да... :) Чистенето става като се свали и се отиде на пароструйката с повечко обезмаслител, ама на истинска пароструйка с топлата вода...

Аз съм от тези хора, смея да твърдя че имам известен опит от 2006г насам. Карам Ситроен С8 с ФАП /ДПФ/ филтър. Ако го свалям и мия веднъж годишно, нямам никакви ядове. Ако прескоча една година - вдига ми се разхода. Свалянето и миенето не е проблем - става за два часа примерно. В Бургас тази есен платих 20лв, за да ми го направят, че ме домързя. Иначе в Созопол го правих сам, нужен е един канал и пароструйка наблизо.

----------------------------

zar

Цитат на: Pyrhel в 24 Февруари 2013 20:20:07
Има МК3-ки с DPF, ама там се маха трудно, заради Делфи-то. Премахването на DPF при МК4 е доста елементарно :) Даже се чете и пише през ОБД буксата.

Дали дадената Мк4-ка има или няма - не съди по мотора, гледай по VIN-а какво ще излезне.

Е това ме успокой доста,защото МК 4 си е тежка талига и ако направя компромис да взема  125 к.с само заради липсата на DPF ще ме заболи  ;D А не знам защо ама все искам ако е МК4 да е със 140 кончета  ;D Онзи ден загледах ето това  http://www.cars.bg/u983164  и ми влезе "муха в главата" ама ако е юркано повечко градско и се запуши DPF-a един хубав ден и не може да се регенерира не искам да си представя какво ще е ако не може да се маха лесно това чудо.Явно добре поне ,че минаха от "Delfi" на "Siemens"  ;D Благодаря за отговора  (beer)

zar

Цитат на: moni74 в 24 Февруари 2013 20:36:57
Аз съм от тези хора, смея да твърдя че имам известен опит от 2006г насам. Карам Ситроен С8 с ФАП /ДПФ/ филтър. Ако го свалям и мия веднъж годишно, нямам никакви ядове. Ако прескоча една година - вдига ми се разхода. Свалянето и миенето не е проблем - става за два часа примерно. В Бургас тази есен платих 20лв, за да ми го направят, че ме домързя. Иначе в Созопол го правих сам, нужен е един канал и пароструйка наблизо.

А дали на МК4 може да се сваля и мие толкова лесно като на ситрото? В смисъл ако е рутинна процедура ,както ЕГР-а на нашите колици няма да се замисля,ама ако е нещо по-засукано би причинило главоболия :'(

Alexi

твоето е мк3 или питаш за някое друго ? на мк3 се среща много рядко тоя филтър ..

zar

Цитат на: Alexi в 24 Февруари 2013 20:50:50
твоето е мк3 или питаш за някое друго ? на мк3 се среща много рядко тоя филтър ..

Питам за МК4.Моето няма а и аз като се замисля не съм виждал МК3 със такъв ,особено пък от тези дето са като моето купени от МП.

Pyrhel

Според VIN-а за това Мондео: Emission: Stage IV + DPF Emissions

BIGFORDFAN

Мондито е хубаво, добре оборудвано, но тия км нещо не ми се вярват.... явно вече и в МП връщат....

Alexi

за коя кола говорите .. в темата няма нито един линк :) но и аз мисля ,че в МР не връщат .. мяркат се коли на по 1 г и на 100к км ,както и бусове на 5-6г и 300-400к ..

Bobi

Говорят за онази синята Мк4-ка, която коментирахме с теб, че има бати гадната имитация на дърво по конзолата... :))

Има линк малко нагоре в темата.

Alexi

Павел си изтри мнението  ,но от него се виждаше ,че колата е имала доста щети по купето ,явно е карана само градско ( за това е и на малко км ) но 70к градско се равняват на 140к извънградско горе долу по амортизация .. ако не и на повече .. съединител спирачки студени стартове ...

zar

Ако е така отказвам се от нея  ;D Щети по купето градско каране НЕ.Да си я продават.Спрях се на нея заради интересната цена и другото ,което ме зарадва е ,че въпреки по-високото оборудване има класически инструменти на таблото  а не тоя така отвратителен и грозен "Converse"(имитацията на дърво ще я преглътна някак си). НА мен лично ми стой много грозно и дървено а класическите са си друга бира.И ако наистина това със щетите и градското каране е истина май ще ми се наложи след време да правя интервенция и на DPF-a ;D

Alexi

то кола без пребоядисвани детайли няма ,има само на магазина .. дървениите могат лесно да се смени цвета им .. като цяло е свежа и приятна колата ,и мен ми харесва ..

zar

Така е въпроса е да няма някакви по-брутални щети.Моята също е имала дребни щети(драскотини) по купето включително и някой варненски идиот ,който реши ,че трябва да се разпише с ключа за бърлогата си върху предния й капак до основата почти.Иначе ,както споменах по-нагоре много ме е грабнал точно този автомобил.

mitakinen

От описаните от Минчев щети не може да се съди дали колата е карана основно градско. То ако се прочете и на моята историята - боядисани предни калници, броня, вратите от двете страни. И това става при единичен инцидент на кръстовище. Видях я преди да я боядисат и не беше нищо сериозно - леко ожулена, но боядисаха всичките неща. И в историята излиза, че почти цялата е боядисана :). По добре я виж на живо

Alexi

то ,ако не е карана градско излиза ,че изобщо не е карана .. а никой не си купува кола за 50к ,и то дизел с високо оборудване ,за да стои в гаража :)

zar

Е аз съм един от тези случай ;D Купих си колата 2007-ма на 450км сега е на 75к км т.е на почти същата възраст и километри като от обявата.Карам си я ама като съм тук иначе докато отсъствам стой в гараж,освен това я карам предимно извънградско и рядко градско ,защото за града имам друг автомобил.Така ,че случай всякакви.Но ако това от обявата е търкаляно из града само, определено ме очакват проблеми с DPF-a, съединители,маховици,спирачки,окачване,двигател няма да ги споменавам,защото и те ще са видели зор от градското.

mitakinen

И моя S-Max си стои в гаража и се кара само в неделя - за 3г. съм минал с него 35000км. За градското лангъркам едно Пижо 206

Alexi

за това като ги запродавате да не забравите да пишете "УНИКАТ" :)) масовия сценарий обаче е следния - човека е заможен ,купува си нов Форд с ясното съзнание ,че ще го смени след 5г .. кара го като за световно ,после го връща на МР и взема нов .. а някой ухилен че е ударил бонуса го взима и почва да сменя части наред ..

zar

Да ти кажа опитвам се да го сменя от 2 години насам ама интересното е ,че тая кола продаване няма :'( А подаръци на МП не ми се правят.добре ,че не съм я карал "като за световно",че да мога да си я карам и за в бъдеще.Аз случая съм го описвал в друга тема във форума ;D

Alexi

всичко се продава зависи от цената.. излезе ли мк5 цената ще дръпне още надолу ( както и на мк4 )

zar

И от марката бих добавил  ;D Буквално я подарявах обаждания никакви :)

amplified

Моята кола е с над 15 отремонтирани щети! Казвам 15, щото последните две години си ги събирах и пребоядисах 6 наведнъж - точната бройка не я знам
Никой ли няма да я купи като реши да гледа сервизни истории? Един единствен път имаше нагънат калник и го смениха. Всичко останало са мини драскалки, ама всяка е пребоядисана... какво правим сега? Няква кочина ще да се окаже и моята? Айде стегнете се малко. В София паркирането си е на всеки 2 месеца щета. Задната ми броня е боядисвана 3 или 4 пъти и то щото си ги събирам, като станат 4-5 драскотини тогава. Предната е боядисвана поне 4 или 5 пъти, пак на същия принцип - горе долу като стане време да се занулява годината и каското ходя да я правят. Имам две врати пребоядисани заради лайнари с ключове, имам и таван, заради мини вдлъбнатина от паднала мазилка. Тя тая моята кола по история някой ще си помисли, че се е преобръщала бре... Да знаете, като дойде време да я продавам... да отбиете от цената :D Колата-щета.

Вина имам за една - паркирах и едно паве се преобърна и скочи на бронята. Всичко е от паркинг. И това е кола дето в 3 от 5-те си години служба е висяла в гараж... Аз на тва каско дето го ръся всяка година драскотини няма да търпя :)

А за отвратителното дърво на Форд... между 50 и 80лв се слага фолио, което става страхотно... за справла линка под аватара ми.

moni74

Моя ситроен го боядисах от цялата дясна страна, защото одрах една каруца от броня до броня :) Ама това не значи, че е имала страничен удар :) Просто използвах каското до дупка

----------------------------