Какви гайки да си изберем за летНите джанти :)

Започната от hotblooded, 15 Февруари 2013 19:12:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Радко

Аз си взех такива гайки от Мондео за летНите джанти  като показаните на снимката и съм доволен! Пък и те са си за алуминиеви джанти. Нито стружка пада при развиване нито нищо. С подвижна конусовидна шайба. Добри са  (beer)

emkata

Колега си поръча комплект болтове за лети джанти на Пежо 306 и беше доволен, но ако искаш да го разпитам - кажи.

road runner

Аз преди време си купувах от ЕТЕ шпилки за нисана , едната превъртя в шлица и повече няма да купувам от него . Моето мнение Е да си намериш оргинални :)

G_o_c_e_v

Аз си купих от другия форум за 40лв от Мондео... предлагам ти да потърсиш по моргите, иначе тука в Шумен има по 4лв/бр (ненормална работа) Взех си една за мостра, а сега ми е за резерва...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

в ибей е пълно ,ти не бързаш до пролетта има време

hotblooded

Май ще взема от и-бей -  и без това там са по евтини от ETE - ЕТЕ искат 3,50 на гайка, без доставката, в И бей са по 1 лира.... (2,50), а аз все пак ще купувам 20!

emkata

Защо не провериш в Евроболт как стоят нещата ? Там май е по-евтино.

hotblooded

Цитат на: emkata в 17 Февруари 2013 08:55:51
  Защо не провериш в Евроболт как стоят нещата ? Там май е по-евтино.
Нямат с раздвижен конус!

emkata

(shy) Тъй става като се мъча с телефона. Извинявай!

mirohristov

Имат с раздвижен конус ама цената е 12.00 лв/брой . Малко скъпички ми се виждат. ;)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Marlboro

Като чуя 12лв, за такова нещо, приемам че го нямат. :)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

hotblooded

Цитат на: Marlboro Classic в 17 Февруари 2013 13:55:02
Като чуя 12лв, за такова нещо, приемам че го нямат. :)
В МП са 7.60 лв/бр. тези дето искат 12 лв/бр са по големи психари и от тях...

varby

Аз си купувах от ЕМК33 по 4.50 лв. бройката.

BIGFORDFAN

Цитат на: hotblooded в 17 Февруари 2013 17:55:00

В МП са 7.60 лв/бр. тези дето искат 12 лв/бр са по големи психари и от тях...
Колега, аз само не разбрах защо ще даваш такива луди пари за нови гайки, като можеш да си намериш по форумите за 20-30 кинта 20бр. До месец ще си намериш, не бързай чак толкова!

hotblooded

Не бързам, иначе щях да съм поръчал от ebay.... има още месец - търся из продавалника, форуми.....

BIGFORDFAN

Ще изпаднат, и аз ще си отварям очите за такива.

П.С. май стават и от Мазда....

P.Kostadinov

На мнение съм ,че трябва да се има впредвид съотношението цена/качество.
Набутах се с едни(които ми предложиха при закупуване на джантите) и след може би 30 развъртания с накрайника ефекта беше ЗАОБЛЕН НАКРАЙНИК и ЗАОБЛЕНИ ГАЙКИ.
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

braneli1234

днес в русе в една гумаджийница намерих гайки без раздвижен конус но с конус за 2,5 за брой

G_o_c_e_v

Според мене с раздвижния конус, са по добри. Потърси още, не се спирай на евтин/компромисен вариант
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

hotblooded

ТАКА - днес обиколих града с джанта в багажника и се установи следното: Гайките които са без раздвижен конус не стават всички джанти и обратно оказа се че при FORD има "малък" и "голям" конус. Тези с раздвижния са с големия конус и аз съм с такива. Цените са между 3,50 - директно да си поръчам от ETE, и по 4-5 лв по магазините. Качеството на ЕТЕ на външен оглед не е добро - покритието на гайките е най-обкновено поциниковане, по раздвижния конус има язви като на ползвани гайки... По моргите нямаше резултат, вместо да давате 70-90 лв (ако сте с по 5 гайки) на ЕТЕ - вземете си от ebay - скоро комплект 16+ 4 секрета оригиналдъ FORD-ски заминаха за 32 евро... Лошото е че ако не загледаш добре - малките също хващат, но самата гайка контактува с джантата с много по малка площ... вече съм прецаквал едни джанти така (на друга кола).

varby

Който има възможност да пазарува от GB добре.Но аз нямам възможност и затова си ги купувах по 4бр.,така не ме болеше сърцето много.

G_o_c_e_v

Ето ви 16 гайки с раздвижен конус за 50лв, идва по 3лв и 12 стотинки бройката...
My Link

road runner

Същите спазарих от продавалника пак ,за 30 :) Тъй че тази цена със сигурност не е крайна :)

hotblooded

Цитат на: G_o_c_e_v в 03 Март 2013 20:07:42
Ето ви 16 гайки с раздвижен конус за 50лв, идва по 3лв и 12 стотинки бройката...
My Link
По 3,50 ги има нови... този малко да ги беше изчистил от ръждата поне...

G_o_c_e_v

Ръждата не ти е проблем, моите гайки са в същото положение, единствено като ги поставям, им слагам грес на резбата, за да може като ги развия да се въртят лесно. Предполагам може да се пробва някой да ги пазари. Едва ли цената е крайна както каза колегата road runner

road runner

Цитат на: hotblooded в 03 Март 2013 20:53:06
По 3,50 ги има нови... този малко да ги беше изчистил от ръждата поне...

Нови ,нови ,ама по горният пост не си доволен от гайките на ЕТЕ :) Ако тези се спазарят на около 30лв ,мисля че ще е по добре от гайките на ЕТЕ :) Ръждата на една телена четка си я свалил за норматив :)

hotblooded

Проблема не е в ръждата, а в цената.... като им иска цена като на нови, поне малко от малко да ги беше почистил... А ЕТЕ основни не ги харесвам защото са поцинковани и ръждясат за по-малко от година, за това предпочитам емайлираните, ама на тези емайла им е "свършил курса"... Отделно че от ebay емайлираните идват на цена около 4 лв нови, този им иска 3 лв, а освен ръждата имат и заоблени ръбчета :) Ако ги даде за 30 лв... добре, ще го изчакам още малко и ще му предложа 30 - ако иска - иска...

Dundee

На мен по едно време ми изчезна една от гайките и си купих нова от ЕТЕ. Потвърждавам че ръждясва. Обаче държи колелото както оригиналната, същия размер е както оригиналната. ;) Което за мен е най-важното, козметичния дефект от ръждата не ме притеснява. Цената е разумна. Спокоен си че взимаш нова гайка, с нова резба, нови ръбчета.

Alexi

пък и гайките са 16 а не 20 .. ако имаш секрет ок ,ако нямаш трябват още гайки :)