Някоко въпроса и съвети при избор на Mondeo Mk3?

Започната от thunder_go, 04 Януари 2013 16:08:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Вземам си думите назад за салона - освен всичко друго и коланите са бели! Доста голяма играчка трябва да е падала за се прехвърли всичко- най вече и белия мокет, които изглежда по запазен от шофьорската седалка! Не знаех че за 1.8 SCI се е предлагала 6 степенна кутия, дори и 3.0 V6 е с 5 степенна....  Трябва да се види на живо и ако наистина е от МП да се провери там.

Pyrhel

МП... Вкарали са нова политика за тия проверки. Първо, че се плаща, ама това не е проблем, 20-30 лева беше, но това, което виждаш е едно голямо нищо. Пак се опира до познати, които да ти покажат същественото инфо...

Иначе 3-литровите след фейса вече са с 6-степенни :P
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

колата си е Гия ,само че парктроника е добавян ( датчиците не стоят там а на лайсната :))) и не е на 130к гарантирано .. аз не бих се набутал с бензин директно впръскване от тия години .. капризни са .. по добре нормалния 1.8 или 2.0

thunder_go

Оборудването е ясно. Това ме интересуваше най-вече, мнението за двигателя. Кое е капризното на двигателя, можеш ли да кажеш по-подробно?
newbie

Alexi

за този мотор конкретно нямам инфо ,доста рядък е .. но като чета по другите форуми ФСИ на ВАГ и новите мотори на БМВ с директно са доста капризни .. инжектори заминават ( цената е като на комън рейл дизел ) ,помпата и тя сдава багажа ..

whaaazp

Това SCI, не е ли подобно на GDI при Мицубиши?

Alexi

whaaazp

Значи в действителност Газ, трудно или на пари, които дълго ще се избиват... ;(

zar

И до ден днешен не мога да разбера хората,търсещи Мк3 с много екстри и незнам си какъв цвят на салона.Е колеги мога да ви кажа само че кожата,имитацията на махагон затъмняващото огледало и там всичките други щуротий кола не карат и не могат да ви спасят от подмяна на маховици,инжектори и тн.Моята кола си я купих чисто нова от МП 2007-ма.Нарочно взех модел без почти никакви екстри а серийните за модела който са ми напълно достатъчни.Преди година и половина реших да си продавам колата ,защото ми трябваше нещо по-високо абе да си кажем 4х4.Колата ми съм започнал да я продавам откакто беше на 60к сега вече на около 70 и отгоре.Никакъв интерес никакви обаждания.а километрите са реални историята й е прозрачна и е "гледана" добре.Е сега четейки всички тези постове си давам сметка ,че ние Бг-тата сме странна работа.Обичаме да се "нашиваме" с някакви"тоталки" на километрите на Берлинско такси ама да със мноооого екстри вътре и после почваме да мрънкаме ама това ама онова.Е отказаха се да си продавам Монда накрая,защото може би не е подходящ за Бг-пазара ,защото няма затъмняващо се огледало например :)).Другото интересно беше ,че го бях пуснал на цена винаги с поне 1 бон под цената на далеч по "издухани" предложения е и пак нищо.Може би единствената екстра която мога да кажа ми липсва е ,че нямам подлакътник отзад и също така въздушната завеса която се отваря заедно със страничните еърбези.Иначе вече над 70к км освен маслата,филтрите,спирачната течност и антифриза.съм сменил накладките и съм добавил една кора под двигателя.И това е като се замисля а другото всичко е кадърно каране,старателно подгряване и постепенно оглаждане и в единични случай работа в червения сектор на оборотомера.А за ЕСП-то е вярно както казва колегата по-горе.Знам случай мой приятел си я купи също нова от МП само че беше Гия и със 2 години по-стара от моята и 2,2.Там изрично си беше писано че имала такова нещо ама интересно защо не го намерихме никъде из колата ;D Така че найстина огледждайте се особено с разните му там автокъщи та дори и с тези от МП.Там пък е друга бира ама станах малко офтопик и ще спра до тук.
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

petermitkov

Аз съм на същото мнение колега.
Колата ми е втора употреба и е без никакви ексти - също нямам подлакътник на задната седалка и съм без въздушната завеса, нямах и кора под двигателя. Обаче колата е купих на реални 60 000км от първи собственик със сервизната история в мотопфое . По големите ми ремонти за 30 000км засега са сменени накладки и спирачна течност и сменена антена на покрива понеже мойта пострада.
Лека полека с помоща на приятели и форума добавям екстри - чейджър сони със премиум тонколони, парктроник, кожен волан, оригиналните калобрани, кори, почти нови оригинални железни джани и тасове.
Мисля че мондеото има достатачно екстри и в най-базовто мотопфойско изпълнение.
sapienti sat

Alexi

а не може ли колата да е Гия и да е от МР и с ясна история :)) добре е да се знае ,че разликата между Амбиенте и Гия е била 8000 лв .. това няма как да не се отрази и на цената на старо .. реално сега си купуваш Гия само на цената на екстрите и .. а от инжектори и маховици няма да избягаш и с кола без екстри ..

petermitkov

Спор няма така е най-добре. Аз просто попаднах на запазена кола на малко км с ниско ниво на оборудване и ниското ниво на оборудване не ме спря да я взема. И не съжалявам мондеото си е мондео - има хубава возия и приличен салон - е не новата 5та серия на бмв но здраве да е :)
sapienti sat

zar

Като цяло съм съгласен и двама ви по въпроса.Така е.Нещата при 2-ра употреба опират най-вече до късмет и попадне ли се на запазен и здрав автомобил на фона на тоя  с екстрите ,грабвай по-семплия без да се замисляш:)Обаче ако обърнете внимание много малък процент от масовите купувачи в Бг не са на това мнение което е жалко за тях самите:)а именно липсата на екстри по моята кола ме спаси от това да направя "голяма грешка" и да я продам,че не се знаеше на какво щях да попадна ;D .И не на последно място бих отбелязал че МК3 особено след фейслифта  е една от "перлите" в короната на Форд(говоря за европейския им филиал).
P.S:Alexi ти си направил добро попадение наистина.Високо ниво че и 2,2.Браво със здраве да си го караш!
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

radikn

Здравейте, колеги !

Едва днес научих че има и нов форум та това ще е първия ми пост ;D
Нещо съм си наумил съм си "ъпгрейд" към МК3 , по всяка вероятност TDCi !
Ще ми се да е след "Фейса" така че ако някой "познава " някоя кола от обявените, моля да помага !  :-[

Alexi

добре дошъл ! аз ги познавам всичките .. нов внос италия .. така поизлъскана изпрана .. км са около 120-140 на табло - като нова качваш се и караш  :))

radikn

:D
Че и на по 90 000 има, а то сегашното ми Мондео е на около 230 000 и изглежда по-свежо вътре...

Alexi

огледай офертите на МП ,там поне км са реални .. има и коли на малко км .. зависи до колко пари ти се дават има хубави коли другия вариант е от човек който я е купил нова от БГ .. и от вън може да изпадне нещо иска търпение и огледи

radikn

В Бургас има едно 2,2 (все натам ме тегли)от Германия.
Пратих един приятел да го гледа - харесала му , на 5300 я дават ,
но пък той за първи път вижда Мондео и не може да ми каже дали е читава... ::)

Alexi

да не те разочаровам ,но за 5к няма как да е читава ..

thunder_go

http://www.mobile.bg/11359015406714023 - хвърли едно око на тази. Доста км. са, но поне са гарантирани
newbie

Alexi

мда тази е добра км не са много щом са реални ..

radikn

Всичко опира до късмет...
Маховик и дюзи могат да умрат когато и на каквито километри си поискат ^-^,
и да развалят хубавото впечатление от "новата" кола.
Ако не ме лъже паметта, един колега преди години щеше да съди  Мото-Пфое точно заради маховик,
та няма ли гаранция - става лотария

Alexi

всъщност маховика живее повече ако се спазват няколко правила ,дюзите също ..

tisho_tbk

Цитат на: Alexi в 30 Януари 2013 22:37:10
всъщност маховика живее повече ако се спазват няколко правила ,дюзите също ..
Здравейте, нов съм в този форум и го следя от доста време, но чак сега се регистрирах......

Как се удължава живота на маховика и дюзите (какви са тези правила)? Би било полезно за много хора :)

Alexi

маховика не обича твърде ниските обороти ( под 1800 ) особено на висока предавка ,както и честите резки стартове .. за дюзите трябва задължително качествен горивен филтър ,най добре оригинален ,и качествени горива  .. но всички тия неща няма как да е ясно дали са спазвани ако купиш една кола от автокъща с неясна история ..

BIGFORDFAN

Значи ако я купиш от МП с ''ясна'' история е гарантирано че е карана с най-добрата нафта в БГ и никога не е имала ''резки стартове''? Не знаех че в МП им слагат черни кутии....

hotblooded

Цитат на: BIGFORDFAN в 31 Януари 2013 00:26:49
Значи ако я купиш от МП с ''ясна'' история е гарантирано че е карана с най-добрата нафта в БГ и никога не е имала ''резки стартове''? Не знаех че в МП им слагат черни кутии....
Поне знаеш че не е "лунен пътешественик" по пробег и че е била обслужвана само при тях, което изключва използването на филтри дето нищо не филтрират. Не че в двора на МП не е имало коли със разтропан маховик - за това трябва да внимаваш винаги - купуването на употребявана кола е вземане на котка в чувал.  Всъщност подобен въпрос дъвкахме в темата "бензин Vs дизел" - какво искаш, колко пари даваш, струва ли си и от къде да го купиш...  Няма как кола която се продава на 40-50% под застрахователната си стойност по Шваке - всичко да и е наред.

Alexi

Цитат на: BIGFORDFAN в 31 Януари 2013 00:26:49
нищо подобно не значи .. за това колите втора ръка са на 1/5 до 1/10 от цената им нови .. безплатен обяд тип качваш се и караш 200к км - няма ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 31 Януари 2013 08:09:11
.. безплатен обяд тип качваш се и караш 200к км - няма ..
Toва и с чисто нова кола го няма! Дори и с прехвалените на родния пазар Benz-ове, Баварци и VAG-ове....

moni74

Според всичко опира до едно - да имаме късмет и уцелим поддържана кола! Имам приятели, купуват чисто нова кола и след няколко години е дроб - и на външен вид, и трака и т.н. Същевременно съм виждал кола нов внос, на 300к км, която изглежда като нова. А я свалиха от автовоза направо, не е пудрена тук.
Така че няма гаранция като намерим кола от МП на 6-7г, да е стопанисвана както си трябва. Освен това, МП продават и коли нов внос, без гаранция за нищо, дори и пробега. Когато търсих комби, звънях им за едно черно, 2006г - искаха му 10к. Оказа се, че им е оставено. Не знаят дали пробега е реален, имаше един куп кашони със сменени част в багажника /аз знам ли дали те не са ги оставили умишлено/.
Късмет братче  ;D Удряш по една молитва на Господ, Аллах, Буда и т.н. /на който се сетиш/ и това ...

----------------------------