4.0 v6 (Cologne) на Сиера.

Започната от toretosz, 15 Януари 2013 22:38:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

toretosz

След като се замислих се отказах от турбиниране на 2.0 охц  и мисля да си взема 4.0 V6 който като параметри е толкова колкото бих изкарал  от ОХЦ то или 166 коня 310 НМ.Та молбата ми е всеки който има инфо за подобен проект да поства.Към момента чакам човек да вземе охц и съм намерил 4.0 v6. Имам камбана от v6  за чугун както и 1.8 TD кутия.Имам и маховик стартер  съединител и лапи от 2.3 V6 карбуратор от Танус.

Това което знам че е  2.9 но разстъргана до 4.0 и е от алумин блока като кила е колкото 2.9.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

Danchev

Търсил съм, но единственната подробна тема е за Таунуса на Скогенци, после мотора отиде в една баба, но така и не и пуснаха тема.
How about a magic trick?

viksata

Ето как са направили от 4.0 OHV ....Cosworth за Бога!!!

http://www.explorerforum.com/forums/showthread.php?t=176114

но ... блока на 4.0 OHV не е алуминий а си е чугун  ::)

Всичко е като на 2.9

Има по нов мотор на тази база 4.0 SOHC .. той е с алуминиеви глави и с валове в главите ....

слагат ги предимно в Ranger и Explorer  8)

P.S. Даже преди време се чудех ако използвам моята си електроника на 2.9 но с дюзите на 4.0

дали немога да го прасна в коша ::)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

cosworth team ruse

само това не ми харесва малките коне,иначе би трябвало да дърпа като влак с този въртящ момент,цанко ако го реализираш този проект найстина ще се радавам  (clap)
FORD SIERRA POWER

viksata

Цитат на: viksata в 16 Януари 2013 08:41:19

P.S. Даже преди време се чудех ако използвам моята си електроника на 2.9 но с дюзите на 4.0

Аз нахално пак да попитам...... наистина ако теоретично сложа 4.0 OHV, но с неговите си дюзи ....моя комп от 2.9,съответно MAP и ламбда ще ли се ошашкат ? Като се ползва делкото от 2.9 и всички други датчици пак от 2.9.....

Дайте мнение МоооолА (fri)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

vladi tanev

гаранция че няма да имаш проблеми мисля че ще върви идеално
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

toretosz

Цитат на: viksata в 16 Януари 2013 08:41:19

но ... блока на 4.0 OHV не е алуминий а си е чугун  ::)

Всичко е като на 2.9

SOHC мотора и последните ОHV са с 8 болта на маховика.Блока е по голям от 2.9.До колкото разбрах с по 1 см от страна се намалят лапите.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P