Форд КА-гасне когато си иска ПОМОЩ!!

Започната от yvyovchev@abv.bg, 06 Януари 2013 22:22:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yvyovchev@abv.bg

Здравейте пичове.Имам Форд Ка 1.3 от 98ма.Студена пали винаги,а като загре някой път почва да ми гасне.И не е като да не държи обороти...направо си гасне.Този проблем се появява понякога.Най-често става като оставя колата някаде за 15тина минути,след това като запаля гасне.След известно време каране се оправя,или не се оправя,всеки път различно.Извадих и уж почистих регулиращия клапан за свободния ход,но не се оправи.Може ли този клапан да работи когато си иска??Не искам да копувам нов напразно.Моля помогнете.Живея в Германия и в сервиза режат глави.Мерси предварително.

К.Методиев

Опиши по точно гасненето, как става, просто падат оборотите или започват да играят и тогава гасне?

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

yvyovchev@abv.bg

Директно гасне! А преди малко ми го направи тоя проблем пак....карах 20тина минути извънградско и като освободих от скорост угасна,и нещеше да държи обороти повече.

viksata

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

yvyovchev@abv.bg

Само бензин....и от днес вече го прави като загрее...

Иван Вълков

Погледни си и почисти дросела, едно Поло така оправихме. Може и да не е от това но няма да навреди.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

viksata

Така не може да се даде точна диагноза :-[
като се почне с бензиновата помпа,бенз филтър, реголатор, дюзи,бобини, кабели за свещи,свещи,датчици по мотора...

почни  бенз филтъра ...

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

К.Методиев

Не е от филтъра това, имаш проблем или с клапана за празен ход, или с датчика за положение на дросела, а е възможно да са си  здрави и да е в инсталацията проблема.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

yvyovchev@abv.bg

Днес свалих клапана за празен ход и му дадох директно от акомулатора ток....при 1 от 3 опита се чу че работи(цъка). Може ли да е наебан вътре и при каране от вибрациите да спира и съответно да проработва.....защото проблема с гасненето се появява и изчезва когато си иска???И с какво да чистя дросела? С карбураторен спрей?? И да взема да почистя и MAF сензора?

К.Методиев

По принцип на него има плюс и минус, а това е прост електромагнит, трябва да си работи винаги като му подадеш 12 волта, дросела може да го изчистиш със спрей за карбуратори.

yvyovchev@abv.bg

Еми и аз си мислех,че или работи или не работи,но го свалях 3 пъти и 3 пъти му подавах ток..от 3те 1 път работеше,и кабелите с които му подавах ток ги дадох на късо да съм сигурен че има ток,и клемите понадрасках с отверка да съм сигурен че прави контакт...вътре примерно нещо да не прави контакт отвреме навреме??

К.Методиев

Ако имаш мултицет под ръка го замери на верига дали има верига когато не работи, много е вероятно да е прекъснал вътре има само една намотка и движи едно бутало.

Иначе ако мериш на буксата напрежението трудно ще го хванеш има сложно управление, когато палиш например клапана е отворен докарай, при празен ход напрежението варира за да работи нормално и така. Така както описваш проблема за мен е много вероятно да е причина клапана, поради факта, че при работа на празен ход, тоест пусната газта и дросела е затворен въздуха в мотора влиза през клапана, при затворен клапан въздух няма и колата гасне, в движение ситуацията е аналогична. При палене пали ли нормално без да е натиснат педала на газта?

Ето това представлява клапана между другото понеже моя го разглобих преди време и съответно си взех друг.

yvyovchev@abv.bg

Като е студена пали всеки път от половин оборот дет се вика,и като е топла...но като стане проблема да не държи обороти трябва да и дам газ да запали.А проблема с гасненето става като е загряла,но не всеки път.Най/често става като паркирам някаде на някой паркинг да ида да пазарувам примерно и след 15тина минути като се върна и неиска да пали без газ и да държи обороти...после след малко каране някой път се оправя,но някой път не се оправя.