За или против за поставянето на газова/метанова уредба на бензинов автомобил

Започната от ForeverFord, 18 Ноември 2012 16:16:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: hitrata_lisi4ka в 11 Декември 2012 16:36:29
Много мразя такива гъзари, дето карат на газ/метан и не знам си какво още, което е взривоопасно и НЕ СА обозначили по никакъв начин факта, че ас една движеща се бомба!
Лиске, не бих нарекъл метановата или пропановата АГУ бомба, въпреки че не съм им голям фен. Всяко гориво при определени условия може да гори взривно, включително и нафтата. Това което прави АГУ опасна е некадърния монтаж и некомпетентната поддръжка. Гледал съм експерименти на полигона на Дунарит - Русе:
бутилка с пропан бутан, със всичката арматура по нея  монтирана на стойка и запалена газова горелка под нея....  сработи предпазния клапан - ППК (когато налягането достигна 2,4 МPa) - струята газ се запали, след 20 сек, налягането в бутилката спадна, ППК затвори, след около 3 мин - "упражнението" се повтори, но горенето беше по-кратко, след още един такъв цикъл - повече изпускания и запалвания нямаше - налягане над 2,4 МПА не можа да се достигне след като бутилката беше останала на 1/2 пълна.
Другия експеримент беше прострелване с огнестрелно оръжие. Пистолет "Макаров" от 10 метра - не може да пробие бутилката, карабина "Мазалат" 7,62мм - проби, но запалване нямаше. Повторно прострелване - нова дупка, но пак без запалване.

hitrata_lisi4ka

Гърмяла е кола с някакво такова газово устройство пред мен. Само късмета ме спаси, сега да си говорим, затова съм толкова против тия устройства.
Искам нещо русо, може и метла!

dimkaraganchev

То, напоследък, май повече дизели се палят по пътищата.
П.П. Не е толкова от значение за безопасността с какво гориво е автомобилът. От значение е марливостта на някои шофьори.

hitrata_lisi4ka

Искам нещо русо, може и метла!

dimkaraganchev