Разлика между маховиците на Мондео 3 при 2.0 и 2.2 TDCi

Започната от Pyrhel, 22 Октомври 2012 20:52:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Някой има ли свален маховик от 2.0 TDCi Мондео 3? Хайде да ги сравним и да видим дали са взаимнозаменяеми.
Според мен разликите, които са възможни са в:

• Теглото
  • Пружините на двумасовия маховик
  • Броят на зъбите по венеца
  • Шлиците на вала

Шлиците предполагам, че са еднакви, броят на зъбите след фейслифта също трябва да са еднакви (има някакви неща по нета, че от Форд са сменили този брой при фейслифта). Остават теглото и пружините, като според мен там ще да е разликата :)

Та, ако някой има маховик от 2.0 мондео ще е супер да преброи зъбите на венеца, зъбите на вала, да го измери или да го тури в багажника и да ги сравним на място на някоя среща. (beer)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

EDIT: диаметъра е еднакъв ,остава да има разлика в зъбите щото съм чел че не са съвместими .. между другото и на 1,8 дизела е същия диаметър

supertorr

Сега се отдава възможност да направим сравнение
Pyrhel и Пепи вадете и си ги мерете ....

...маховиците
А ние отстрани ще чакаме резултата:))

ceco.deyanov

Аз си смених съединитела и днес снимах стария.
Зъбите на венеца са 125
Шлиците са 22 на феродовия диск
Размера на феродовия диск е 240мм
Маховика не съм го мерил
Ето го и моя хубостник ;D

ceco.deyanov

Alexi

Pyrhel

А, вече знам какви са разликите, ама съм забравил да пиша :)

Еднакви са, само дето на 2.2 е по-здрав. Моя стария махових в момента го таркаля едно мондео 2.0 ТДЦи 115 коня :)

ceco.deyanov

Alexi

ами то излиза че и съединителите са еднакви като диаметър и брой зъби с на 2.2 .. защо тогава ги дават различни парт номера ..

ceco.deyanov

Bobi

ceco.deyanov

Pyrhel

Не е само маркетинг. Хората, които си купуват изрично маховик за 2.2 не са балами. :)

hotblooded

На външен вид може да са еднакви, дори и да можеш да ги размениш и монтираш. Но 100% има разлики в масите и твърдостта на пружините.

zar

Четейки по-горните постове така и не се убедих окончателно дали мога на моето 115к.с двигателче мога да си сложа маховик от 2.2.Е някой наистина пробвал ли го е този трик и става ли въобще?Това е въпросът ми.Защото моята колица е вече на около 80к ама взе да се чува едно гнусно металическо чукане при потегляне на около 1000-1100 оборота после изчезва.Въпреки че от както я купих от магазина никоге не съм я карал на 5-та скорост със под 1800 оборота си мисля,че някак си е е строшило това чудо.Ако е найстина маховика да поръчвам ли от 2,2 и сигурни ли сте ,че са взаимозаменяеми?
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

hotblooded

Първо се увери че тракането е от маховика. Защото коли като твоята има дето гонят 150к км и не е заминал маховика (да не чува дявола).

Pyrhel

Сигурни сме. Маховиците на 115 и 130 коня са еднакви, а съм виждал 130-коньово Мондео със стария маховик от моето :)

Alexi

само че маховика на 2.2 е доста по скъп и ако колата няма да се кара поне още 100к няма смисъл

zar

Благодаря ви колеги за бързата реакция инфото беше много полезно за мен.Значи смело да поръчвам.А какъв комплект бихте ме посъветвали да си купя?Валео или Лук.Мисля че оригинално са със Лук но не съм 100% сигурен.

Pyrhel

LUK е за първоначалното вграждане, заложи на него (thup)

zar