Втулки за джанти?

Започната от Йоско, 26 Ноември 2012 20:33:42

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

Йоско

Здравейте ,колеги намерих 14 лети джанти за моя Йоско обаче като се сложат на главината има луфт на отвора на лагера проблем ли ше  е това да ги карам така  или трябва да оплатня тоя луфт.На железните джанта го няма тоя луфт влизат си плътно.

BIGFORDFAN

Здравей колега, този луфт трябва да го уплътниш с пластмасова втулка или да си намериш оригинални джанти за Форд с централен отвор като твоя.

tropper

Цитат на: BIGFORDFAN в 26 Ноември 2012 23:14:15
  Здравей колега, този луфт трябва да го уплътниш с пластмасова втулка или да си намериш оригинални джанти за Форд с централен отвор като твоя.
С пластмасова ?!?! Не съм сигурен Марто, намесвам се от чисто любопитво, ама какъв е смисъла от пластмасова втулка. Да кажеш стоманена - ОК, ама пластмасовата евентуално само до колкото да стегнат гайките и то пак не е сигурно според мен ....
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Vas

Ако караш без втулки цялото напрежение ще е върху шпилките и гайките и при висока скорост ще ти трепери волана.
Най-добре върви при стругар да ти направи железни втулки. Правиш ги един път завинаги.
А пластмасовите с времето се смачкват и трябва да ги подменяш

supertorr

Карах без втулка на едната задна гума около 1000км и въпреки, че я бяха стегнали добре на извънградско и скорост над 100 имаше вибрации по волана. След поставянето на втулката / струва 3лв/, вибрациите спрахя

Vas

А така ;) Казваш за задна дясна, а представи си за 4-те

ffmk1l

Цитат на: Vas в 27 Ноември 2012 18:45:31
Ако караш без втулки цялото напрежение ще е върху шпилките и гайките и при висока скорост ще ти трепери волана.
Най-добре върви при стругар да ти направи железни втулки. Правиш ги един път завинаги.
А пластмасовите с времето се смачкват и трябва да ги подменяш
Аз карам 2 години с оригинални О.Z. втулки, които са пластмасови и нямат вид, че се износват. (clap)
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Mdaa24

Колеги при мен е същия проблем но аз съм решен да си взема втулки но не знам размера можете ли дам и кажете какъв е размера на Фиеста 1999 Мк5 ? Благодаря.

supertorr

Ако никой не успее да ти отговори- питай там където ги продават / Маргел, Диана, Примекс/
Ако не те мързи и не си вързан в ръцете- сваляш гумата и на самата втулка си пише>:D