Търся ключ за секретни болтове на джанта.

Започната от Heruvim, 22 Ноември 2012 22:33:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Heruvim

Привет, колеги.
Току що се регистрирам и имам следният проблем.
Баща ми си купи Форд Фокус 1,6 бензин, 2003 г, колата е с лети джанти и с по един секретен болт (гайка) на джанта, но се оказа, че го няма ключа за развиване. Претърсих цялата кола.
Това си е някакъв стандартен тип секрети за Форд.
Прилагам снимка на гайката с молба, ако някой в района на Пловдив има такива гайки и ключ да ми помогне да ги развия. Идвам с колата на място развиваме ги  и черпя.
В "Мото-Пфое" могат да доставят комплект нови болтове+ключ за ...150 лв.

Другият вариант е разпробиване, набиване, заваряване и други такива шлосерски номера.
Ето и снимката на секрета:
А, как се качват малки снимки тук?

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

тоя секрет не е стандартен - има си номер на оригиналната кутийка по който се доставя ключа ако го загубиш .. те ако всички бяха еднакви се обезсмисля да си го купуваш ... развивай го по някакъв начин и го махай

Vas

Другия вариант е да идеш на стругар да разпробие секретите и да си сложиш нови гайки за алуминиеви джанти. И ще ти вземе къде къде по-малко от Мото Пфое.
Провери за секрета под задната седалка, там намерихме на скоро на една тойота

hotblooded

КОлега няма да стане от друга кола (има шанс колкото да удариш 5ца от тотото). Някои гумаджии ги свалят по различни начини - със набиване на "камъче" за гедоре, със заваряване на гайка или тръбичка. - цената е около 5 лв на гума.

Bobi

Както Алекси е казал, всеки секретен ключ е уникален и се поръчва по номер, който идва с болтовете. Шансът да намериш такъв, който пасва, ако нямаш номер, клони към 0.