Ревизиране на карета на полуоски

Започната от Pyrhel, 16 Ноември 2012 22:15:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

На фланците на полуоските има един канал - долу на снимката се вижда. Според мен трябва да е към капачката, на която се нахлузва маншона. Ама изобщо не обърнах внимание, защото бяха мръсни и после като ги измих тогава забелязах, че изобщо съществуват. Та, тия канали към дифф-а/главината ли са или към маншона (полуоската)? И още едно питане, каква грес трябва да се сложи в карето?

Ето и снимката с каналите:
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

viksata

Канала е от към главите на болтовете..:)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

hotblooded

Грес - отиваш в някои магазин за авточасти и искаш една доза (пакетче) грес за карета...  Косер, Евро07 - имат, не мога да се сетя от коя от двете фирми си взех маншона, но предлагаха отделно от маншона грес и скобички...

Pyrhel

Аз по-скоро питам каква грес, дали молибденово дисулфидна, дали синтетична, макар, че е по-скъпа тя като синтетичните масла :) Или някаква друга, като цяло какъв вид грес?
Защото мисля да си взема направо един салам, кутия или на каквото я продават, че не знам за 4 карета колко ще ми трябва като грамаж. На малки тубички/пакетчета отделно да купувам няма много смисъл, като знам на мондеото като сменях маншона на едното каре колко малко имаше в тубленцето... :)

Молибденовата я дават за места с не голямо триене (т.е. не става за лагери), но голямо натоварване и наличие на влага. Дали ще намеря е друг въпрос. От Wurth имам големи отстъпки и мисля маншоните от там да ги купувам. Има прекрасни силиконови, които са универсални и се режат за нагласяне на диаметрите.

hotblooded

Карето няма нужда да го натъпчеш до горе с грес - дозичките които вървят с маншона са 100% достатъчни.  Типа на греста  за съжаление съм я забравил... Но мога да попитам...

viksata

Моите карета ги напълних със синтетична бяла грес, и си бацат тя е за голямо натоварване.

Само да вметна, че съм почти сигурен че е такава и във виско дифа.......

То с маншоните и грес може да си вземеш от wurth....

П.П.. Сега се разчетох пише да се слага графитна грес  ::) но все пак аз бих заложил на силиконовата ;)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

hotblooded

Графитна беше, ама точно каква... в Пежо имахме на кофа, и дозирахме с чашка за кафе.... греста беше на ESSO, но как точно се водеше - забравих.

vasilvvs

Моето мнение е, че в каретата се слага само грес с молибденов дисулфид. Тя само по цвят прилича на графитната.

Pyrhel

Точно такъв фишек взех съботата.

viksata

Цитат на: Pyrhel в 20 Ноември 2012 01:58:02
Точно такъв фишек взех съботата.

Дай инфо де какъв фишек, от къде ,колко ?  :))

Pyrhel

Марто ще ми се смее, от Евро07 някаква измислена IGAT Greaseguard NLGI2. 400 грама за 6.30 с отстъпката.

Иван Вълков

Аз съм ползвал такова масло I.G.A.T. ми никак не беше лошо имат доста неща на марката и уж са германски. И да не съм много офф, според мен е важното да я има тази грес а не точно каква е... ;D

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

viksata

Цитат на: Иван Вълков в 20 Ноември 2012 20:29:36
.......според мен е важното да я има тази грес а не точно каква е... ;D

А баш,... много на място казано (thup)

BIGFORDFAN

Цитат на: Pyrhel в 20 Ноември 2012 20:23:12
Марто ще ми се смее, от Евро07 някаква измислена IGAT Greaseguard NLGI2. 400 грама за 6.30 с отстъпката.
:D :)) (pwnd) :P (facepalm) (rofl) (omg) (bang)

michael_cool

Малко да повдигна темата , че ми предстои ревизиране на полуоски и на мен  :-\ Изчистването на каретата и подмяната на греста и маншоните е ясно  ;D но мен ме притеснява друго  :-X като хванах полуоската посредата и завъртях напред-назад каретата имаха лек луфт  ::) на вашите полуоски имаше ли луфт в каретата ... за мен това не е нормално
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

Pyrhel

Моите нямат. Да не идва от дифф-а луфта?

michael_cool

Полуоските са смъкнати от моста и дифа , но този луфт явно си е от има няма 20 години експлоатация  ::) ще ги почистя и пак ще ги погледна ... поне не са скъпи , но с този лъфт ако ги сложа ще има едно лашкане и тропане при подаване и отпускане на газта  ??? ако ще върви само на пълна газ ще стават  (rofl)
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!