Полиране на стъклени фарове

Започната от ffmk1l, 20 Октомври 2012 21:35:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ffmk1l

Полирането на пластмасови фарове е ясно горе-долу. За стъклените как стоят нещата?
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Иван Вълков

Ми няма да е по-различно, но защо е нужно стъклените не помътняват или поне аз не сещам за момента. Винаги могат да се минат с финна водна шкурка(2000) и после с някаква паста/вакса само да ги запечата.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Bobi

Тук има едно ръководство за полиране на стъклени фарове: http://volvospeed.com/install_performance_parts_how_tos/cosmetic_diy_upgrades/glass_polishing_scratch.html

Само ме притеснява тоя Cerium Oxide какво представлява и дали изобщо може да се намери.

Цитат от БМВ форум:

Стъклото е със различна структура от тази на пластмасите или лакът съответно който и да ви каже, че със паста на 3М или подобна с приложение във автомобилната репаратура ще ви полира стъклените фарове, ще ви излъже и вземе парите. Най-вероятно обаче ще ви се види разлика породена от плацебо ефекта! Стъклото на фара е относително по твърдо от художественото стъкло което го прави още по трудно за обработка. И въпреки това ако решите да полирате стъкло е необходимо да ползвате много финни водни шкурки от 2000-нагоре! Пастата не отнема от слоят стъкло, съответно ако е сериозно надрано няма как да го върнете в първоначален вид, за това внимавайте! Митко е прав стъклото се полира със Церий, който е на прах, за да го ползвате се разрежда с вода и се прави паста с която може да полирате стъклото и то със значително твърдо кече! Церият е скъпичък и няма да ви отмерят 50гр. тоест като се замисля за четири фара е по-разумно да си купиш нови или да си ползваш старите или пък просто да работиш със стъкла,  познавах един човек казваше се Пепи Малов /лека му пръст/, който бе ненадминат у нас в полирането на стъкло, за друг не знам, а познавам бранша много детайлно!
Чест прави на колегата "exteriorcardetailing" , че е коректен и признава за липсата на пълен ефект, и то няма как ефекта да е пълен по ред причини, гледах и другият линк при него ефекта се получава не толкова от полирането на стъклото, а от почистването и полирането на рефлектора или предполагам ако е много разрушено покритието му, от нова галванизация!
Би ми било интересно Митко да опише подробно как се разделят стъклата от рефлекторите.

К.Методиев

Стъклото с шкурка 2000 не може даже и да го надраскаш камоли да го полираш, не веднъж съм си чистил стъклата от омара направо с 2000 водна шкурка омарата се маха и на стъклото нищо му няма, бях чел преди време една тема за един пасат дето му бяха слагали лупи, а стъклата бяха изглаждани постепенно от 600 суха не помня до кой номер за да стане гладко, и накрая вече стъклото беше минато с автолак за да заприлича на стъкло иначе седи матово.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Светльо

Едва ли ще стане в домашни условия, самото полиране на пластмасовият фар идва, като върти машината с кичето създава триене и температура и разтапя най повърхностния слой на пластмасата и мини драскотините от водната шкурка се топят и сливат. А при стъклото това въпросно топене едва ли ще се постигне с обикновена машина за полиране... Чел съм че стъклените ги третират с някакви химикали и висока температура.  ;)