Проблем с тока

Започната от Backstage, 17 Септември 2012 17:03:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Backstage

Колеги вчера след срещата колата загуби тока...На таблото ми светна ABS-a и тракшъна  а фаровете светеха като кандило...
свалих акумулатора сложих друг и запалих обаче минах 3 км и същата работа...общо взето за 2 часа отидоха 2 акумулатора...
на работещ двигател на акумулатора ми показа 12.7 а на 3000 оборота 13.8 Според мене тва е нормално....обаче като закачих уреда на клемите ми показа че има оттечка 2 ампера   ??? ясно че нещо ми смуче тока ама консуматори нямам включени и всичко по колата работи нормално.Алтернатора явно зарежда но къде се отича тока? сутринта нямаше никакъв ток в колата...а лампата на таблото за акумулатора НЕ СВЕТИ нито на контакт нищо...изобщо не примигва...ИДЕИ?

BIGFORDFAN

При мен се получи нещо подобно зимата, но си бях забравил една подгряваща седалка включена... даже лампите на таблото не реагираха изобщо. Ти махна ли го тъпото реле за ДРЛ, все си мисля че може би от него може да е тръгнал проблема.

tropper

Напреженията, които си дал не са нормални.

На празен ход трябва да е около 13.8, на повече от 2000 об. трябва да е 14,3 - 14,6.
По по принцип 2А консумация, ако ДВГ работи не е никакъв проблем, но това в комбинация с недозареждането мирише на пробил изправителен диод на алтернатора.  :-X
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Backstage

Цитат на: BIGFORDFAN в 17 Септември 2012 17:18:32
При мен се получи нещо подобно зимата, но си бях забравил една подгряваща седалка включена... даже лампите на таблото не реагираха изобщо. Ти махна ли го тъпото реле за ДРЛ, все си мисля че може би от него може да е тръгнал проблема.
Марто махнах го шибаното реле ама не е от него...и без него е същата работа.Сега ще ми сложат времево реле за да пали фаровете 10 сек.след контакта (демек вече съм запалил) и после ще го върна...това ще да е друга свинщина неква...

Backstage

Цитат на: tropper в 17 Септември 2012 17:19:01

На празен ход трябва да е около 13.8, на повече от 2000 об. трябва да е 14,3 - 14,6.
По по принцип 2А консумация, ако ДВГ работи не е никакъв проблем, но това в комбинация с недозареждането мирише на пробил изправителен диод на алтернатора.  :-X
2 ампера консумация имам без да работи абсолютно нищо!!! на откачен акумулатор

viksata

Така да се гадае не е работа:(

направи така- почни да откачаш един по един кабелите на плюсовата клема и мери на коя ще ти даде 2 ампера

Погледни хубаво около изпускателния колектор, да няма някой залепнал кабел

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

lazarkk

Цитат на: tropper в 17 Септември 2012 17:19:01

Подкрепям колегата и аз знам, че при пробил диод има отечка, а и както е казал това не са нормални напрежения. Проблема почти на 100% е в алтернатора и според мен.

hotblooded

Пробвай да откачиш плюса от алтернатора, ако утечката изчезне - проблема са ти го посочили по-горе - избил диод.

Backstage

Колеги благодаря ви много за бързите отговори!Бях сигурен че за нула време ще изскочат предположения!
Мнението на 3-ма майстори е същото - пробила диодна плочка.Колата я оставих тази вечер в сервиз при хора които се занимават само с алтернатори,и утре ще си я взема и ще пиша какво точно е станало...Благодаря ви пичове  (fri)

Backstage

такаааа оказа се че от алтернатора нищо не става...диодната плочка била пробила,релето изгоряло,и една от намотките също изгоряла...Предложиха ми рециклиран за 150лв с 6 месеца гаранция и 50лв за работа...Не знам дали не прибързах но се съгласих щото нямам друг вариант...

hotblooded

Само за плочка в София вземаха 120 лв още преди 4 години, така че си е добре.

Backstage

Цитат на: hotblooded в 18 Септември 2012 16:23:09
Само за плочка в София вземаха 120 лв още преди 4 години, така че си е добре.
Мерси Иво,тва ме успокои  8)