YN и XYN0002 биели от RS Cosworth

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2012 21:57:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Не бях обръщал внимание, че има биели с такава разлика:

Лявата е YN, дясната - XYN. Единственото, което намерих е твърдение, че XYN0002 са от 2WD. Някой срещал ли е инфо за + и - на 2та варианта?

Според мен XYN са за бутала с по-ниска компресия - челата им са по-надолу. Обаче пък тогава са в разрез с твърдението, че XYN са от 2WD... XYN-а изглеждат буквално все едно са преправяни в мазето на шмиргела YN-и! Тия Косуърти имат е*ахти мистериите :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Чиста теория- по принцип с "израстъка" над горната глава се "регулира" мястото на центъра на тежестта на мотовилката. А центъра на тежестта и самата тежест на мотовилката имат значение в балансирането на коляновия вал... Ако формата или вида на противотежестите на 4х4 и на 4х2 са различни- то може и да има отделни мотовилки за едното и другото. Също и ако буталата имат разлика (най вече в масата) - за да се запази масата която се "придава" към коляновия вал при работа на двигателя - може да има такъв израстък....

Danchev

По принцим съм чувал за 3 варианта на биелите през годините ... като за твоите цели няма никаква разлика на кои ще попаднеш ...  стига да са чифт щото са си подбрани по баланс и грамове. Ранни от 2wd, късни от 2wd и 4x4 и последните са накрая при Ескортите.
Тия с израстъка трябва да са точно ранните, защото са имали проблеми с баланса и както спомена Хот така са си решили проблема ... ако ги разгледаш внимателно ще видиш, че на други местта са много леко по-кльощави от резнатата.
А късните от Ескортите се водят най-масивните и държащи ... до около 600 коня.
Формата отгоре няма нищо общо колко са разредени буталата, защото разлика при болта и в полата няма ... разликата е горе в пепелника.
Отделно си има по-дълги афтърмаркет биели, но те са за други цели :)
How about a magic trick?