Изписва Engine systems fault и угасва. - някакъв сервиз или майстор ?

Започната от kangaroo, 14 Септември 2012 08:36:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kangaroo

Здравейте,
Бихте ли препоръчали добър (наистина добър) майстор или сервиз за следния проблем. Компютъра или изписва Engine systems fault и угасва моментално или на моменти рязко заглъхва (като че ли има въздух в системата) но продължава. Няма установен теч от системата, няма и правен ремонт скоро по колата, който да ме навежда на причината за тези проблеми. Сменям филтри редовно,  при този проблем отново смених горивния. Минах през 3-ма майстори, чух 3 различни причини, запушен egr клапан, фап филтър, преинсталиране на компютъра, проблем с ел. инсталацията и съответно разкачане на половината кола... лудница.

Четох коментари за Алекс от форума на Пежо... добър ли е ? Или други?

Vasilev

Отивай смело. Единият вариант е при Алекс, а друг добър сервиз, който знам за Пежо е в Абдовица. Ако те интересуват контакти за него, ще ти обясня по-подробно къде се намира.

Bobi

Аз бих ти препоръчал като първи вариант Поликар и след това Алекс.

kangaroo

kangaroo

Резултата до тук..колата от 2 седмици е на майстор (не при Алекс). Не могат да открият проблема, опитват се, колата междувременно работи и не прекъсва или изписва грешка докато проверяват ел.инсталацията. Аз си стоя без кола и чакам ли чакам... ако някой е имал подобен проблем нека сподели.

Bobi

Какво показва на диагностиката? Какви грешки изписва?

kangaroo

kangaroo

Колата е готова, сменен е датчика на разпределителния вал.  (thup)

Pyrhel

Казаха ли ти каква грешка е записвало? Обикновено сензорите на коляновия и разпределителния ако приключат ги хваща точно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

kangaroo

Не съм питал колега. Евтино ми излезе, колата върви..затова не се заинтересувах много много.

momo76

Цитат на: Pyrhel в 01 Ноември 2012 17:59:09
Казаха ли ти каква грешка е записвало? Обикновено сензорите на коляновия и разпределителния ако приключат ги хваща точно.
Точно тези сензори не записват грешки, като не получава сигнали от тях компа решава, че мотора е угаснал. Иначе всяко гасене от начинаеща руса кака ще набива грешка в компа.

Alexi

Pyrhel

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 05 Ноември 2012 21:23:50
Бъркате се :) Вземете за пример P0335, P0336, P0339
Едно е да идват някакви данни които не се връзват с данни от други сензори или просто ЕКУ не може да ги разчете - тогава набива грешка, но ако въобще не идва нищо (губи се ел. връзка с датчика) - какво да запише?
Р0335 - при Мондео наистина би трябвало да "генерира" грешка и да гаси двигателя, защото няма да знае какво да вярва, но при Фокус дали пак ще е така

Pyrhel

Като си сменям подгревните свещи, ако не забравя, ще покажа при измъкнат кабел какво се случва при диагностиката.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 05 Ноември 2012 22:15:36
Като си сменям подгревните свещи, ако не забравя, ще покажа при измъкнат кабел какво се случва при диагностиката.
При мене и при тебе и други с "делфи" ЕКУ - ОК, (горе едит-нах). По показателно ще е при Боби - той е със същия мотор, ако се съгласи да бъде опитно зайче...  Не твърдя че няма да запише, просто се сещам за причина да не го направи.

jordj

Колеги казвайте сервиза в  който  сте  си  оправили  колата  със  тази  тъпа  грешка.В  Мото Пфое колата ми беше около 2 седмици и искаха да ми сменят Таблото от  него  идвало грешката.съгласих се  но сгрешено табло пристигнало та не го смениха,прегледа ли го и имало хлабави букси та ги запоили и ми върнаха колата.Минах около 1500 километра и  почна  пак да го  прави .Това се  случва и при високи обороти в движение и на място на празен  ход на двигателя. После  не иска  и да  завърти  стартера.

Oлег Георгиев

Колега в кой сервиз ти оправиха колата ,че моят c max изписвa limitit epb funghan и после transmision malfughans .Казаха ми проблем в Ел. Инсталацията
Предварително благодаря

ivopolr

При прекъсване и изписване на дисплея "Неизправен двигател" ми отчете грешка "Р0335". В последствие се установи, че се е развил и изпаднал болта на импулсния датчик на коляновия вал.  Завих нов болт, изчистих грешката и автомобила престана да прекъсва.