Колеги помагайте :(

Започната от vasko_ah, 12 Септември 2012 20:38:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasko_ah

Развалих си колата :(
Вчера се наложи бързо да сваля мониторчето на задните седалки и от бързане не изключих захранването..... и удари късото.... след което установих че е не ми работи ЦД-то както и кар-кита...опитах се да запаля неможах. Като се опитам да заключа от бутона на ключа вратите се заключват след което веднага се отключват... След което пробвах с дистанционното на алармата която е допълнително слагана и разбрах че и тя не работи... Но всичко друго по колата си работи (лампи,арматурно табло,подгрев на седалки, абе целия ел. пакет.)
Дайте идеи какво може да е станало ....търсих бушон не намерих кажете вие че ми се реве ;(
А най-близкия алармаджйя е на 15 или 80 км....

Pyrhel

За момента мога да предложа да провериш всички, ама наистина всички бушони - както тия при мотора, така и тези в купето под волана. Там ще да е причината някъде. Това, че не може да пали направо не мога да повярвам ???
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Няма начин да не е изгорял някой предпазител или реле. Казваш че си ги проверил всичките - само да допълня - под волана, в двигателният кош (аз имам релета даже и извън кутиите).Как проверяваш предпазителите - ако незнаеш как или не си сигурен най-ефективният начиМоже да тръгнеш и по обратният път като погледнеш от къде е взето захранване за мониторчето и от там вече да расаждаваш на съответният възел кой предпазител е. Успех (coffee)

п.п. Pyrhel малко ме е изпреварил

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

vasko_ah

Предполагам алармата макар и да не е заводска пак е свързана към запалването ...помислих си че е имобилайзера но като вкарам ключа и като дам на контакт лампата на имоб. както мига светва продължително както попринцип си е значи няма проблем там ...

vasko_ah

Утре ще се хвана и ще проверя всички бушони... Освен вадене и гледане на телчето дали е прекъснато имали друг начин за проверка?

Иван Вълков

Имаш ли достъп до алармата или поне да ни подскажеш я със марка на алармата я с нялкоя схема ако имаш  ::) по принцип имобилайзера на повечето аларми - пуска сугнал към силово реле, което или прекъсва захранването на контактният ключ или спира бензиновата помпа. Така че ако е тя само срязваш кабела и би би трябвало вече имобилайзера на алармата(не фабричния) е елеминиран. По кабелите на алармата също има предпазители.

п.п. за предпазителите за още повече сигурност може да ги прозвъниш с някой мултицед или веригопроверител

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

vasko_ah

Днес сутринта имах малко свободно време и проверих тези при двигателя... Обаче до тях има и някакви правоъгълни и квадратни кутийки подобни а бушони и тях не успях да ги проверя с мултицета.... те за какво са? По късно като свърша работа ще проверя и тези в купето...

hotblooded

кутийките са релета. Да не се мъчиш - я провери дали идва 12 волта да горивната помпа в резервоара (колата ти беше бензинова или бъркам? )

vasko_ah

Бензинова е колата! А къде и как да проверя дали идва 12 в.....

hotblooded

Цитат на: vasko_ah в 13 Септември 2012 12:53:50
Бензинова е колата! А къде и как да проверя дали идва 12 в.....
И сега дойде кофти момента - не знам къде точно е достъпа до горивната помпа на бензиновия вариант :(   иначе с мултицет или пробна лампа 12 волта.

Danchev

Тя помпата си се чува като дадеш на контакт изпод задната седалка ... оттам трябва да е и достъпа.
How about a magic trick?

vasko_ah

Колеги нямах време да пиша по темата. Но иначе колата я оправих... беше изгорял бушон сам не можах да го намеря защото като проверявах колата трябвало да бъде на контакт... и все пак разглобих алармата свързах на късо двете жици за помпата и колата запали и веднага тръгнах за Бургас и там майстора ми се посмя малко и ми смени бушона :D И вече всичко е наред :))))) Благодаря на всички който помогнаха :)