Къде зареждате бензин? Мнения за качеството на бензина?

Започната от Chr81, 03 Май 2012 12:09:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Chr81

Нека тук да разискваме кой къде зарежда бензин - вериги, конкретни бензиностанции, както и какви са ни впечатленията от различните видове бензини.
Аз например от около година карам бензинова кола и за това време съм зареждал само в Лукойл от техния обикновен 95. Впечатленията ми са, че не е нещо особено, но не е и лош - колата си постига без проблем заводските параметри за разход с него при по-внимателно каране. Тъй като от 01.04.2012 до 31.05.2012 Лукойл са обявили промоция -10ст отстъпка за уж по-хубавия Ecto Plus 95 преди празниците реших да го пробвам. Няма да крия, че имах смесени чувства, защото доста мнения в Интернет защитават тезата, че скъпите горива с добавка са като другите по-евтините и разликата е само цената. Моето мнение е, че поне за Ecto 95 Plus това не се отнася към момента /дано да не го развалят след време/. Дават го, че при горене отделя по-малко вредни газове и образува по-малко нагар, което няма как да го проверя. Дават също, че колата би трябвало да гори по-малко от него, което не го вярвах. Само, че проверката показа друго. За последното пътуване, което беше 500км, колата е изгорила с около 0,4л/100км по-малко при абсолютно идентични начин на каране, тегло на колата и маршрут. Даже пътят си беше натоварен, защото хванах пиковете с движение по празниците - петък след работа, вторник след обяд. Засега смятам да продължа да зареждам от него и да проследя ситуацията с разхода. Грешка би трябвало да няма (засичам не по борда, а пълен резервоар - пълен резервоар) и ако това е вярно, то даже колата е горила със съвсем малко (може би 0,2-0,3л/100км) под заводските параметри от този Ecto 95 Plus.

Chr81

След като покарах около 3000км с Ecto 95 на Лукойл и наистина разходът падна, реших пак да пробвам с по-евтиния бензин на Лукойл А-95. След нови около 2000км с обикновения A-95, се оказа, че и с него разходът е съпоставим с разхода, който постигам с Ecto 95. Та по-ниския разход с Ecto 95 явно се дължи повече на разработването на колата, отколкото на някакви "чудодейни" качества на Ecto 95. Може би по-скъпия бензин наистина изгаря по-чисто и не образува толкова нагар, но ....  като разход и като усещане за вървеж колата няма никаква разлика спрямо по-евтиния A-95. Та сега отново съм на обикновения A-95 и смятам да си карам с него занапред. Щом колата си постига заводските параметри, че даже и малко отдолу, съм склонен да мисля, че бензините на Лукойл не са лоши, а даже са с доста прилично качество.

Alexi

то горива с чудодейни качества няма ,всичко е реклама и ала бала .. по скъпите са с някаква добавка по евтините са един дол дренки ..

escobar

ЕКО, ОМВ, Петрол, Лукойл - много доволен от бензина, никога не съм имал проблем, тресене, недонабиране и т.н.

Backstage

зареждам само от еко-то или лук-а....не съм имал проблем с нито една от веригите...не съм намерил и разлика...зареждал съм и от 100 октановия на еко...не намерих разлика с 95

hotblooded

Когато колата ти е за 95 - няма сми. от 100 освен ако не се пробваш да си буташ "центровката" на запалването ръчно, ако е възможно. Когато си попадал на скапан 95 и решиш да сложиш 100 - тогава - да, усещаш разлика и си мислиш че колата ти върви повече. :)))))))     Днес ми хрумна една "теория" за горивата с добавка: те са си най обкновенни, но не залежали по бази. Като отлежат - просто тогава ги пускат без добавка

escobar

100 октана на ST или RS...
Аз на кофти бензин не съм попадал, разходът ми е един и същ +/- 0.2, което е в рамките на статистическата грешка  ;D
100 октана или такъв с добавка за дълъг път, да раздвижи клапанчетата също не е лошо...

escobar

Вчера сипах ECTO 95 за първи път.
Нямам удобен Лукойл около нас и рядко зареждам от тях поради тази причина.
Струва ми се добър, струва ми се по-добър от обикновен 95 и струва повече от обикновен 95.

Може да е поради факта, че преди това бях в резерва.
Може да е поради факта, че сипах към 1 през нощта и София беше игрище.

Мисля да сипя поне 4 поредни резервоара и ще видим.