Баба Моргана!

Започната от sierra, 18 Август 2012 13:58:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sierra

Така и аз да се похваля с моето бабче!Наричам я баба Моргана , но от завода е излязла с името Sierra!Колата е произведена началото на 1985г.Бабчето е междинен модел (което хич не е хубаво,кагато тръгнеш за части да търсиш) с 2.0 OHC 115 коня двигателче (Познатото на всички Pinto ) GL модификация!Колата принципно се ползва от бащата за работно магаре,но понеже след няма и 3 месеца ще почна курсовете за книжка и вмомента я стягаме!Има нов капак,който се нуждае от пребоядисване само,нови стопове,претърпя ремонт на стартера (не много сполучлив,но поне пали) Предстои ремонт на задницата (спирачки,амортисьори,противоудърни тампони на пружините) Трябва и двигателя да се погледне че не е отварян от панти века (не че му има нещо,но да се подсигуря) Също така ще го пипна тук таме визуално за да заприлича на кослортче.Ето и някои части които не мога да намеря - задна броня,жапки на вратите,горната част на таблото и рафче от долната част което е до краката на шофьора!Също трябва да разгледам и частите които са свалени от под капака понеже нещо е липсвало и бащата го е побългарил!Та това е за колицата,даже и преди е ползвана за състезания!Абе общо взеето здраво бабче,върви си и не се оплаква!! :D Може би съм ви отекчил с този роман така че ето малко снимки:

За сега две старички имам,но като ми се освободи време ще сляза да направя една нова сесия,като ще се видят и частите които липсват и се надявам,че ще може да ми помогнете за тях!

Pyrhel

А добре дошъл! (beer)
След 3 месеца курсовете, тъкмо - да вземеш книжката като има сняг, ще ми се пързаляш, а? :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

vladi tanev

Ех че хубава сиерка и добре дошъл,за частите направи един списък и го пусни какво точно ти трябва мисля че ще се намерят.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

toretosz

Добре дошъл колега,както каза Пърхел ще вземеш книжка в най интересния сезон зимата.Двигателя който имаш и аз съм с такъв ,бих казал че не е от най пъргавите  но е много издражлив и евтин за подръжка.Ако не губи масло,не къди отзад и компресията си я бива не я отваряй.За окачването мога да ти дам предложение за  сравнително евтино спортно окачване за бабето.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

sierra

Благодаря за коментарите!Та да книжката ще я взимам точно по най-хубавото време от годината.То и мисля че е по добре така,все пак по-добре да се науча като хората да карам на ледена парзалка,пък после лятото е елементарно занимание!За колата сигорно ще има парзулкания и пилене на гуми ама мъничко,все пак съм си поставил за цел да пазя хубавата ми бабичка  (happy) За двигателя,нито пуши,нито тече,но е доста неспокоен първите 3 минутки докато загрее (Впрочем падат оборотите и гасне,то липсва фитър за гориво и какво ли не още,но като се сложат смятам че ще се оспокои) и едно тампонче има за смяна,а вътре не е отварян от можеби както е станала кола!Иначе бързичко набира доволен съм и волана е супер директен за 27 годишна кола,скоростната кутия и тя е супер,само трябва да и сменим масълцето,че малко трудно влизат скоростите докато не загрее иначе после само с пръстче може да ги сменям! Няма кой знае колко много работа по нея,но данъците и са големички и малко по малко отделям и пари за нея!Днес ще направя някоя друга снимка отвътре,отвън и ще покажа какви части ми липсват и ми трябват! (fri)

sierra

Ето и обещаните снимки!

Тук се вижда,че жапка нямааа ...Стоят едни грозни дупки за винтчета,ама по моргите само фарове за сиера имат ... Липсва и капачето на инстромента за правене на бицепс (врътката за сваляне на прозорците  ;D) то само тя си няма капаче!

Тук да се види колко е запазена от вътре!В запазена не включвам горната част на таблото което е леко напукано ... Една прахосмукачка и парцалче и е лимка!

Друг ъгъл!

Правото като конец купе!Има само едно угънато място на багажника един бог знае от какво.

Сърцето на баба Моргана!Леко побългарено,но работи като швейцарски като часовник!

Учуканото дупи на бабчето!Бронята се ползва за парк метър!!!Тези пукнатини са сензори,а когато се чуе бум значи си влязъл като хората!Все пак е огромна кола и я вкарваме до половината зад бордюра иначе старчи с метър пред другите ако я спрем като тях!

Километражче!

Обортомерче да има въпреки и не с напълнени обороти!

Баба от малко по далечко!Единия чоп е заминал на маската и за това леко кривее!

Изгубихме си едното капаче  :'( Някой умник от сервиза като сменяха гумите го е сложил с .... айде няма да казвам какво! Но е красива все пак! 8)

Та като като се работи по колата и закупуваме нови части ще ви държа в течение!  (fri)