Познай колата

Започната от форд мк2, 14 Август 2012 11:01:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

форд мк2

Много отдавна пишех в подобна рубрика за Тунинг форума, а сега следя тази в мобиле.бг. Защо не и тук да я направим, стига да има интерес и желаещи да се включат. Награди за позналите няма да има, единствено насладата от показаните знания,  в разрешаването на загадката :D
Ще качваме по една снимка и ако до два дни никой не отговори, тоест сме затруднили аудиторията до немай къде, любезно ще публикуваме марката/модела на колата.

Почвам с нещо лесно и познато от близкото минало, макар и с отворена каросерия -

QA

Шкода Фелиция кабрио (happy)

форд мк2

Цитат на: QA в 14 Август 2012 11:20:24
Шкода Фелиция кабрио (happy)

Топло колега ;D от Соц блока е колата, но не е Шкода.   

hotblooded

Вартбург 312 HT с предна броня от 311 "лимузин"

А Шкодата кабрио от онези времена е "Октавия", на габарити е колкото 1000 МБ (1000 малки бели), сегашната Октавия се води "Октавия II" и Октавия III

momo76

Цитат на: hotblooded в 14 Август 2012 12:56:16
Вартбург 312 HT с предна броня от 311 "лимузин"

А Шкодата кабрио от онези времена е "Октавия", на габарити е колкото 1000 МБ (1000 малки бели), сегашната Октавия се води "Октавия II" и Октавия III
(thup)

Danchev

Я да ви пробвам и аз :)

How about a magic trick?

hotblooded

Alexi

hotblooded

Е поне уцелих родното място  8)

mitakinen

Danchev

BMW Z1 :)

За жълтата няма познал ... ще подскажа, че е на платформата на Фиеста МК3.
How about a magic trick?

форд мк2

hotblooded скри ми мишката с тая предна броня от лимузина, чак разглеждах снимки из нета  (thup)
И аз залагам на BMW Z1 за загадката на mitakinen
Danchev жълтото  не е ли японска Мазда?

Danchev

Не, идва от острова ... малка компания основана от Марк и Харли Уудридж.
How about a magic trick?

amplified

AlexanderBozhinov

Цитат на: Danchev в 14 Август 2012 22:55:31
Я да ви пробвам и аз :)

Quantum ? Ама да си призная ,че имаше малко и чичко Google :)

форд мк2

Цитат на: amplified в 15 Август 2012 02:17:49

amplified това май е пикап на Форд, но каква е тая емблема отпред?  ::)

mitakinen

petermitkov

Това като го гледам е някакъв пикап от 50- 60те....
sapienti sat

hotblooded

Цитат на: форд мк2 в 15 Август 2012 00:18:21
hotblooded скри ми мишката с тая предна броня от лимузина, чак разглеждах снимки из нета  (thup)

Точно заради бронята се чудих и аз - във Варна имаше един "лимузин" и тая прилича на него, хем съм сигурен че е "пръдлив Ханс" ама модела ми бягаше и ползвах гугъл

форд мк2

Все пак браво за бронята, не бях обърнал внимание.  Почнах с кабрио и продължавам -

Допреди десет години се виждаха тук там тези колички дори и по родните пътища. Ако трябва да бъда честен даже ходих да оглеждам една, като за първа кола, но беше в такова състояние, че....  :'(

QA

Талбот Самба O:-).

Ето ви следващата:

форд мк2

Цитат на: QA в 15 Август 2012 10:20:54
Талбот Самба O:-).

Ето ви следващата:

Браво QA. Мислех, че вече са позабравени тези колички.  Връщам ти жеста с РЕНО АЛПИН. Мисля, че Чубриков има доста победи с този доказан рали автомобил.

hotblooded

Талбот-Самба (Пежо 309, малко по ръбато) :)
Ееее, за малко :) QA me изпревари

hotblooded

На линка си личи марката и модела, надявам се да не чиитвате :)

форд мк2

Цитат на: hotblooded в 15 Август 2012 11:07:57

Това е някаква рядка кола с дизайн от 70'те, английска или поне такава изглежда. Вероятно не е произвеждана в големи обеми и съм до тук  :-[

hotblooded

Цитат на: форд мк2 в 15 Август 2012 15:08:05
Това е някаква рядка кола с дизайн от 70'те, английска или поне такава изглежда. Вероятно не е произвеждана в големи обеми и съм до тук  :-[
Англйиска е, марката днес е любима на много дами :)  В Бургас имаше една от марката и беше с ляв волан  ??? , но не се движеше, продадоха я на колекционер, явно не от града и повече не я видях

Danchev

Цитат на: AlexanderBozhinov в 15 Август 2012 08:05:13
Quantum ? Ама да си призная ,че имаше малко и чичко Google :)
.

За това подсказах  ^-^ мда Quantum H4

Айде да чакаме да се познае колата и тогава някой да дава следващата, че така става мазало.
How about a magic trick?

hotblooded

Мале, аз забравих какво пуснах - не е Триумф (любима марка на дамите :) ) Триумфа го бял приготвил за после

Danchev

Това дето го пусна много прилича на Кортина МК2 ... обаче не е :)

П.С. порових за Kортина с квадратни фарове и излезе нещо напълно ново за мен ... Hillman Hunter?
How about a magic trick?

hotblooded

Цитат на: Danchev в 15 Август 2012 18:45:26
Това дето го пусна много прилича на Кортина МК2 ... обаче не е :)

П.С. порових за Kортина с квадратни фарове и излезе нещо напълно ново за мен ... Hillman Hunter?

(fri)  (thup)