Интересни кутийки в капака на багажника.

Започната от momo76, 13 Август 2012 09:34:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

momo76

Отдавна се каня да сваля кората н а капака на багажника, че нещо много хлопа от там.
Свалям аз кората и забелязвам едни много странни неща:

Вчера на срещата ги свалих да видим какви са тези кутийки и изненада - вътре има само по едно парчр желязо да тежи. След дълго (не чак толкова дълдо) мислене, стигнахме до извода че са за по лесно затваряне на капака. Без тях капака се затваря доста по трудно, но се отваря доста по лесно. Лошото е че желязото хлопа вътре в кутията и ме дразни. Днес ще го залепя и ще видя дали пак ще хлопа, а по късно като се навия да слагам пружини на багажника за автоматично вдигане може да ги махна да се дига по-лесно капака. Говоря за Това

My Link

Alexi

хм ,да взема да ги наритам моите железа от там .. гениално решение на Форд  ::)

Pyrhel

Седаните нямаме :)
Иначе... Наистина гениално, доста тежат тия простотии :)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

r2d2

Здравейте колеги,

може ли някой да ми каже колко приблизително тежат двете баластни тежести в задния капак на мондеото комби или на фокус че моите на мондео комби липсват и капака като го отключиш скача сам а после много тежко се смъква защото е нарушен баланса

Marlboro

Точно тези тежести на momo, до колкото си спомням бяха около килограм всяка.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Vas

Фокус хечбек дали има тези тежести? Защото и на мен нещо ми дрънка отзад само при неравности и супер много ме дразни, а винаги съм си мислел че е кората в багажника

r2d2

Не му мисли - щом дръка значи има - иначе ако няма скача и те удря по носа

Мерси за ориентира за теглото на баласта

momo76

Ако не се лъжа такива тежести има само хечбека, комбито и седана нямат. Това за Мондео.
При Фокус не знам дали има.

r2d2

Здравей Момо,

Комбито има дори местата и монтажа са същите като на снимките - при мене има само дупки на които е имало нещо и вратата като се отключи и малко да и помогнеш не стира да се вдига докато не опре а на колегата с Фокуса стои както я оставиш и много по-лесно се сваля защото се балансира с баластите - ако може да ми кажеш някакво тегло на тези железа да измисля нещо

tropper

Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

momo76

Днес докато си ровя в Микроката ги намерих и тези кутийки.
Ето какео излиза:
SOUND DEADENER, 5 DOOR SALOON, WITH DIESEL ENGINES, 5 SPEED AUTO-JATCO SELECT SHIFT - 1142613
Има го само при хечбек дизел автомат или 2л бензин автомат.