Задната чистачка на Форд Ка работи когато си реши

Започната от Филип, 25 Юли 2012 17:00:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Филип

Жена ми няма навика да се грижи за колата и колата й е мръсна като маймуна винаги :)) Оня ден като я карах и отидох на автомивка с левчета, изпръсках я, пуснах задната чистачка и не се включи?!? Пуснах предните - тръгнаха, пускам пак задната - пак не иска и явно съм забравил лостчето във включено положение и по едно време чистачката тръгна ??? Това ако някой ми помогне да го открия от какво може да е... Защото поработи известно време и като се прибрах я включих пак - пак не искаше да тръгва.

momo76

На ръба на багажника има едни 4 контактни пластини, почисти ги и ще се оправи най вероятно.

Филип

Ааа тия за това ли били :D Винаги съм си мислел, че са за алармата нещо :))
Следобяд като се прибера ще ги изчистя! Мерси!

Филип

Стъргах, чегъртах там - нищо... Майстора при който си правих климатика каза да питам дали релето за чистачката е в ръчката за пускането или отделно някъде, защото можело от него да прави проблем. Знаете ли къде е?

scarper

Ха  сега де, на Ка то и на моята жена е същата работа задната чистачка. Кво ли не правих,но си бачка когато си ще и това е.
Ще следя и аз за решение на тоя проблем.
Ford е кола за разбирачи и ценители. Карачите севозят на Гоуф.

stefutska

supertorr

Явно и на Мондео Mk1.
Карах 5 км зад едно комби и проблема беше решен с махане на чистачката и вдигане на рамото. Е работеше си когато иска- в спряло положение или движение, в различни по времетраене и интервали време:-\

Филип

krasimir1968

Да ама най-честия проблем за тази магария е мнооооооого по прост. На много от фордовете задния капак е замасен само през пантите на задната врата. Там знаете, че има смазка, ръжда. Решението е просто да се прекара едно кабелче като се хване за купето и задната врата и всичко тръгва да работи. За да не се вижда и да пречи се слага в гуменото маншонче което минава между задната врата и купето. И готово.  ;D