Фокус 2.0 дизел - прекъсване/пресяцане !?

Започната от Alexander, 10 Юни 2012 20:36:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexander

От известно време забелязвам следния проблем - на 1500 оборота, но ТОЧНО на толкова, нито повече, нито по-малко се получава едно леко пресяцване(придърпване) което е адски странно. Само на тези обороти и никъде другаде! Усещам го на 2-ра,3-та и 4-та предавка на другите не ми е правило впечатление, но на тези карам най-често и затова ми прави впечатление! 
Първо си мислех, че може да е преебан педал на газта или по точно сензора за позицията му(слабо място при Фокус), но се замислих, че на всяка предавка на тези обороти педала е на различна позиция. После си помислих за дебитомер, но при различната скорост влиза различно количество въздух и отписах и този проблем. Минах и през версията дюзи, но ги тествахме с Pyrhel на диагностиката и не показаха никакви грешки и вече незнам на къде да хващам.   :-[

Ще се радвам на всички предположения и мнения!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

hotblooded

Като палиш - тръгва ли в първия момент добре, а после да започват да играят оборотите и да пуши?

Alexander

Не, симптомите са само тези който съм упоменал, всичко друго изглежда наред...
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

hotblooded

Впрочем и при мен така започна - при подаване на газ при 1500-1600 оборота имаше придърпване... Понякога го прави понякога не.

Иван Вълков

Аз си мисля че може и да взема от някъде въздух - но е малко. Но аз много много не им разбирам на TDCI -тата.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

И аз залагам на това или пропуск на въздух от въздуховодите, ама още не мога да открия нито едното нито другото... тая седмица ще се предам и ще я закарам в сервиз.

Pyrhel

Сашо, аз и тогава споменах - предполагам, че е софтуерен бъг, за който след време (вероятно) ще пуснат ъпдейт. :)
Според мен не е въздух или проблем като цяло - щеше да прави мизерии и на други обороти.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

egr-a може да е .. въздух как да взема като дебитомера е точно след филтъра .. да нямате предвид да изпуска след турбината :))

BIGFORDFAN

Да не би от климатика като е включен да му дърпа малко от мощността преди да надуе турбината? За друго не се сещам, дано не съм навредил...

Alexander

Мне, и на изключен климатик го прави.. А за EGR-a, как би се получавало от него?  ::)

by hotblooded

hotblooded

Цитат на: Alexander в 11 Юни 2012 08:20:20
Мне, и на изключен климатик го прави.. А за EGR-a, как би се получавало от него?  ::)
Като забие на отоворено положение или се забави да се затвори - в цилиндрите влиза повече отработили газове, съответно по малко въздух от необходимото . Макар че ако е "забил" ще ти дава грешка на комп-а.

shaft

Такова нещо ми се случи и на мен, преди време, на шкодата (1.9TDI). Смених нафтаджийницата и всичко си заспа. Нищо не съм й правил, но придърпваше на 1200-1300 оборота. Случваше се само веднъж, след като запаля и тръгна (студена кола) и никога след това. Придърпваше/прекъсваше стабилно, както казваш - сякаш изгасва за момент и след това тръгва... Гледах диагностика, но нямаше нищо - трябваше да пусна диагностика на моментни данни, но докато се наканя (бях сменил ОМВ-то с ЕКО) проблема беше изчезнал вече и всичко си изглеждаше в граници... Предполагам, че нафтата беше проблем, защото и филтър и всичко останало си ми е чисто и изправно (дюзите си работеха в нормите). За последно придърпваше миналата есен, а от тогава съм минал 25-30 000км, без придърпвания :)

Поздрави

Поредният чешки "боклук", който не става за нищо друго... освен за возене, каране, товарене и малко умерен спорт!

Alexander

Сменях и нафта, и бензиностанции и пак си остана проблемът..

by hotblooded

sparky

пробвай да караш на високи или ниски обороти извън нормалния диапазон. Това ще рече 3000 и нагоре или под 1500. На мен на педал ми прилича. Пробвай да караш когато започне да ти предърпва на 3000 и повече оборота и ако не го прави вероятно е педал.

vvas

-

Alexander

Супер, радвам се за теб, обаче при мене няма update... Иначе и с Pyrhel говорихме, че най-вероятно е някакъв софтъерен бъг и както ти казваш се усеща най-усезаемо на 3-та предавка :)
За сега мисля да не пипам нищо, пък то ще се обади ако е нещо друго...

by hotblooded

Alexi

според мен ако е софтуерен бъг колата ще го прави от нова .. все пак софтуера е един и същ от самото начало ..

Alexander

Да update-на темата! След слагането на една добавка която ми дадоха в "Поликар" и изгарянето и по предписание(100км пробег по магистралата с 3000-3500 оборота), проблемът е решен! Да живее хубавата ни нафтица...

by hotblooded

hotblooded

Цитат на: Alexander в 27 Август 2012 10:59:38
100км пробег по магистралата с 3000-3500 оборота
Това на коя предвка  (stir)

Alexander

Ами различно го карах, първо на 4-та(демек 120-130), после на 5-та(160-170) и на 6-та,ама малко(190-200)

by hotblooded

Simo 69

Здравейте,скоро си купих Форд Фокус 1.8  ТДЦИ . Малко след това колата почна да създава проблеми . Проблемите се състоят в това,че като загрее колата в нормален режим оборотите започват да се променят неконтролируемо . Ходих в Мото Пфое там ми казаха,че е клапан на едната от дюзите,но след проверка в сервиз се оказа че са здрави . В момента колата е в сервиз и след като  провериха отново дюзите и помпата се съмняват,че е от компютъра на колата . Моля за повече информация и помощ . За което благодаря предварително! За уточнение - това го прави само като загрее в нормален режим,когато е студена няма проблеми .  :-[ :-\  (fe)

Pyrhel

Има ли записани грешки? Налягането в рейла гледахте ли го като живи данни?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Simo 69

Днес ми казаха,че се съмняват в МАП сензора и след това отивам на компютъра на колата . Търсих,но за сега не мога да го намеря този сензор . За налягането гледаха и караха колата с лаптоп, ако това е "живи данни" .

Bobi

Да, точно това се има предвид под "живи данни".

Alexi

как ти проверяваха дюзите ? слагаха ли им колби за обратната нафта ?

Simo 69

Мисля,че проверяваха дюзите в някакъв апарат в стерилна обстановка . Не съм много запознат с техниката и затова може и да греша . В сервиза имат съвременна техника за диагностика на помпи и дюзи, отделно тези колби ги видях в сервиза . Моята система на ФОКУСА е ДЕЛФИ . Сега тръгвам по моргите за МАП сензор .

Simo 69

Почти една година мина проблема още същесвува!  Нямаме диагностици да знаете!