трудно се сменят скоростите на мк3 1.8 i

Започната от gvasilev, 10 Юни 2012 21:12:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gvasilev

здравейте, отскоро се забелязва осезаемо напрежение при включването на задна  скорост или комбинация между първа и задна на мондеото ми 2004 мк3 1.8 бензин. Да  не би  да  иска доливане на масло и изобщо може ли да се долива ?
или проблема е  по различен. Ненамерих подобен проблем в раздела. Благодаря!

lazarkk

Първото е да видиш маслото, защото точно при първа и задна са първите симптоми, както и ако има паразитни шумове при изключена от скорост на място, най- лесно се хващат като някой слуша при гумата и друг да натиска съединителя, ако има голяма разлика при пуснат и натиснат не е на много добре. Другото е да се провери за хлабини в скоростния лост, незнам с жила или с щангички е, за разбити тъмпончета или шарнирни болтове.

Pyrhel

Долива се, можеш направо да го смениш :) Ама нали знаеш - първо отвиваш пропката за пълнене да не стане след източването, че не можеш да я отвиеш. Имай предвид, че е на много зачукано място тая за наливането - трябва да срежеш едно шестограмче, иначе не влизат.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

По-принцип трябва да има контролна пробка на скоростната кутия. Намиташ къде е, развиваш и по-принцип трябва да потече - значи всичко е наред, ако не потече следва доливане на масло за скоростни кутии. ако маслото е достатъчно старо може да предприемеш и смяната му. Трудната смяна при топъл или студен двигател се проявява, ако е при студен мотор може да изчакаш минута две да се раздвижи и тогава пробвай как ще включи. При по-старите модели с застудяването го има същият проблем.

п.п. Колегите са ме изпреварили, но това е в общи линии

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

p_yanev

За какво е темата  - за проблем със скоростите или за смяна на маслото?

Alexi

темата е за смяна на маслото поради трудно включване особено от първа на втора - проблем ,който изчезна .. там е обяснено и колко събира както и как точно се сменя/долива ..

Backstage

Аз имах същия проблем...казаха ми че е тръгнал съединителя и действително след около 700-800 км направо отказа.
Миналата седмица го смених и всичко е наред.Но при теб може и да не е това.Пробвай с маслото....но много се съмнявам да е това...почти не вярвам даже...може да е синхронизатор...

gvasilev

до Backstage:
проверих пробката-има си масло, смазах и скоростния лост като махнах маншона, но не се подобри положението с нищо.
колко ти излезе смяна на съединител (а може да се окаже и горна помпа), и в мото пфое ли ходи или се спраят и другите сервизи с това?

Backstage

Мойта кола я пипа само брадчеда с още едно момче...излезе ми 450 кинта като за работа дадох 100... Съединителя е Люк,барабар с лагера,но братчеда ми го  взе с големи отстъпки

DVelev

Здравейте колеги, от около 2 години карам Форд Мондео МК3 (BY4) 1.8 i 2004 110к.с. никакви ядове не съм имал "освен високият разход градско". Аз съм втори собственик на автомобила, като той е купен от Мото Фое България и беше предоставен за продаване в оторизираният сервиз на гр. Велико Търново и т.н. От там споделиха, че колата е в много добро състояние и трябва да се сменят задни и предни дискове и накладки, както и направих. Но от известно време усещам едно трептене на педала на съединителя, в последствие започнаха да се включват трудно първа и втора скорост а напоследък и задна. Колата сега е на 170к километра, идея нямам дали са реални чувам и тракане, което променя интензитета си при натискане на съединителя. Та въпросът ми е: Според мен е маховик, пробвах с ръчна на 1-ва и на2-ра гасне.

Мнения и препоръки ще бъдат много полезни :)