S maxs Свети лампичката на акумулатора

Започната от milev_86, Вчера в 23:23:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

milev_86

Здравейте, скоро си закупих форт S maxs 2.3 160кс. 2009г.автоматик от автокъща първата седмица ми светваше на дисплея акумулатора каза ха ми не е карана и сигурно е изтощен карах една седмица и спря обаче се появи на таблото червена лампа на акумулатора закарах я и казаха че денамото е сваляно и друг път. интересното е че като угася и запаля лампата спира карам 5 километра и пак светва свалиха го и казаха, че е наред съмняват се че е от платка ще я сменят и ще видим но не ми звучи добре тоя проблем. Някой ако е запознат с тоя проблем да каже решението

ivchotr

Най-простата проверка да разбереш зарежда ли алтернаторът или не, е да забучиш сондите на един мултицет в клемите на акумулатора и при работещ двигател да видиш какво напрежение ще измерят там. Ако не си наясно какво да правиш, помоли някой, който знае. При включени тежки консуматори, като климатична система, подгрев на стъклата, фарове и чистачки, напрежението не трябва да пада под 13.5 волта на празен ход. При по-високи обороти трябва да отива към 14 волта поне. Без тежки консуматори напрежението трябва твърдо да кове около 14 - 14.2 волта. Могат да се наблюдават и по-различни стойности, защото във Форд от доста време се използва смарт зареждане, но ако са под 13.5 - 13.6 волта, значи то не е наред.